Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Μέσα στο 2025 δημοπρατούνται τα νέα Δικαστικά Μέγαρα Έδεσσας και Γιαννιτσών



Συνάντηση Καρασμάνη με την Ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με αντικείμενα τα δικαστικά Μέγαρα Έδεσσας και Γιαννιτσών και τα Ειρηνοδικεία Αριδαίας και Σκύδρας, τα οποία ήταν πάντα στο επίκεντρο των ενεργειών του Γιώργου Καρασμάνη, ο πρώην υπουργός είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Από την ενημέρωση του υπουργού Γιώργου  Φλωρίδη και του Υφυπουργού Γιάννη Μπούγα προέκυψαν θετικές εξελίξεις, όπως:

Μετά την εξεύρεση λύσης για το δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για το οποίο οι καθυστερήσεις είχαν μπλοκάρει το πρόγραμμα ΣΔΙΤ, το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας προχωρεί και μέσα στο 2025 θα έχει υπογραφεί και η σύμβαση.

Να υπενθυμισουμε ότι στο ίδιο πρόγραμμα είναι ενταγμένο και το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς που αποτελεί άμεσο ενδιαφέρον για  τον Υπουργό Φλωρίδη του οποίου είναι η γενέτειρα.

Για το Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών, ο πρώην υπουργός ενημερώθηκε ότι οι μελέτες που είχαν ήδη ολοκληρωθεί από το 2009 χάρη σε ενέργειες του  Γιώργου Καρασμάνη επικαιροποιουνται, έχει ήδη διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του και το έργο θα προκηρυχθεί μέσα στο 2025.

Σε ότι αφορά τα Ειρηνοδικεία Αριδαίας και Σκύδρας ο Γιώργος Καρασμάνης υπενθύμισε την μεγάλη αδικία σε βάρος του Νομού μας με την κατάργηση των Ειρηνοδικειων αναφέροντας συγκεκριμένα ότι στο σχετικό νομοσχέδιο υπήρχε «ειδική μέριμνα» για Πέλλα, Έβρο ,Δωδεκάνησα λόγω παραμεθορίου δηλαδή να παραμείνουν τα Πρωτοδικεια και αναβαθμίστουν τα Ειρηνοδικεία.

Στο σημείο αυτό ο Υπουργός Φλωρίδης τόνισε ότι ισχύει η επίσημη δέσμευση του από το βήμα της βουλής  ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει κλείσει.
Ότι στην πράξη και στην πορεία εάν διαπιστωθουν αδυναμίες θα δημιουργηθούν καποιοι νέοι δικαστικοί σχηματισμοί.

Και επίσης, στο νέο νόμο υπάρχει ειδική διάταξη που δίνει την δυνατότητα στους Προέδρους των Πρωτοδικειων, ανάλογα με τις ανάγκες, να χρησιμοποιούν τις κτιριακές εγκαταστάσεις των Ειρινοδικειων και να δικάζουν, όπως ακριβώς έγινε και με το Ειρηνοδικείο Σκύδρας.

Οι θετικές αυτές εξελίξεις πιστώνονται στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και στην Κυβέρνηση μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Άντε να σε βγάλουμε άλλα 25 χρόνια βουλευτή για να ξεκινήσει η θεμελίωση τούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.