Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεδρίαση ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου



Με κυριαρχία των θέσεων των 100 και αντιδράσεις από την πλευρά των οπαδών του Στέφανου Κασσελάκη, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στον οδικό χάρτη για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Mε συντριπτική πλειοψηφία πέρασε η εισήγηση της Πoλιτικής Γραμματείας που ήταν και θέση των «87”,  για το χρονοδιάγραμμα με 112 ψήφους υπέρ. Η πρόταση που κατέθεσε η Θ. Τζάκρη, (ομάδα Κασσελάκη) πήρε 62 ψήφους. Η πρόταση του Παύλου Πολάκη πήρε 9 ψήφους. Τα λευκά ήταν 2. Με την πρόταση των 87 συντάχτηκε και ο Νίκος Παπάς.

Ο οριστικός οδικός χάρτης προβλέπει:

- Εκτακτο συνέδριο  1-3 Νοεμβρίου
- Εκλογή προέδρου 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου

Η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεγεί την ίδια ημέρα με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, δηλαδή στις 24 Νοεμβρίου.

Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία και δεν χρειάστηκε καταμέτρηση η πρόταση Θεοχαρόπουλου «για καταδικαστέες τις συμπεριφορές που προσβάλουν την προσωπικότητα στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως αναφορές σε «κουκουλοφόρους», «πραξικοπηματίες», «εκτροπές», όπως και κάθε άλλη μορφή στοχοποίησης που δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά».

Δεκτή με 87 -84 η πρόταση Σπίρτζη για τα πόθεν έσχες
Μετά το τέλος της καταμέτρησης, ο Χρήστος Σπίρτζης,, ανέφερε ότι «καρεκλοκενταυρος ετών 35 δεν θα υπάρξει στο ΣΥΡΙΖΑ». Η πρότασή του για δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των υποψήφιων προέδρων, έλαβε 87 ψήφους έναντι 84 κατά.

«Η διαφάνεια, η αλήθεια, η ειλικρίνεια, απέναντι σε κάθε πολίτη είναι αξιακή αρχή του κόμματός μας. Σήμερα, μετά την τραυματική εικόνα των αναφορών και των υπονοουμένων για “μαύρα” ταμεία και διαρροών στοχοποίησης συντρόφων είναι επιτακτική ανάγκη για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ούτε το κόμμα μας ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε», τόνισε. 

«Δεν μπορεί να επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε ένα χρόνο πριν παρότι εγώ θα χαιρετήσω τη στάση του φίλου μου και συντρόφου Παύλου Πολάκη και του Σωκράτη Φάμελλου. Αλλά δεν φτάνει να αναγνωρίζουν τα λάθη τους, πρέπει να τα αναγνωρίζουν και να προτείνουν και διορθώσεις στα λάθη τους. Δεν γίνεται να αναγνωρίζει ο Παύλος τα λάθη του και να λέει πάλι πάμε γρήγορα να βγάλουμε πρόεδρο, για να μη ρευστοποιηθούμε, που έχουμε φτάσει στο 7% Δεν γίνεται να είναι πάνω από όλα οι προσωπικές στρατηγικές για το ποιος θα βγει πρόεδρος», είπε ο κ. Σπίρτζης.

Αποχώρησαν οι «κασσελακικοί»
Περίπου 60 άτομα της ομάδας Κασσελάκη αποχώρησαν, από τη συνεδρίαση φωνάζοντας συνθήματα όταν έγινε δεκτό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί της πρότασης Σπίρτζη, να κατατίθεται  το πόθεν έσχες από τους υποψήφιους προέδρους. Οι «κασσελακικοί» υποστήριξαν ότι δεν έχει διευκρινιστεί ποιος θα ελέγξει τα πόθεν έσχες και έτσι αποκλείονται από υποψήφιοι όσοι δεν υποχρεούνται στην υποβολή πόθεν έσχες.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.