Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επισκέψεις του υφ. Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους και της Διοίκησης της 3ης ΥΠ.Ε. σε 7 Νοσοκομεία (φωτο)



Επισκέψεις σε 7 Νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρεια Μακεδονίας (Υ.ΠΕ) -μεταξύ των οποίων και αυτά της Έδεσσας και των Γιαννιτσών- και ένα ΚΕΦΙΑΠ, πραγματοποίησε χθες (26.9) και προχθές (25.9) ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους συνδευόμενος από τον Διοικητή της 3ης Υ.ΠΕ. Δημήτρη Τσαλικάκη και τον Υποδιοικητή Γιώργο Ταρασίδη.

Όπως επισημαίνει ο Διοικητής κ. Τσαλικάκης, "μαζί με τον Υποδιοικητή κ. Ταρασίδη  ήταν και η δική μας πρώτη επίσκεψη σαν νέα Διοίκηση στα περισσότερα εξ αυτών", και προσθέτει: 
"Μαζί με τον Υφυπουργό ακούσαμε τα προβλήματα, καταγράψαμε ό,τι μπορεί και χρήζει διαχείρισης από  την Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά σε όλα μα όλα τα Νοσοκομεία βρήκαμε και από ένα εργοτάξιο, από την  ανακαίνιση των  ΤΕΠ στα περισσότερα Νοσοκομεία,  μέχρι την κατασκευή της νέας σύγχρονης πτέρυγας στο Νοσοκομείο της Κοζάνης. 
Δεν είναι εύκολο να λύσεις προβλήματα και να δώσεις απάντηση σε κάθε ερώτηση, άλλωστε δεν γίνονται μόνο για αυτό τον λόγο αυτές οι επισκέψεις. 
Το να ακούσει όμως ένας Υφυπουργός, οποιονδήποτε ήθελε να πει το προβλήματα του, τον προβληματισμό του, ακόμα και την ιδέα του, και να πάρει απάντηση με επιχειρήματα ακόμα και όταν διαφωνεί, είναι μια γόνιμη και παραγωγική διαδικασία. 
Βρήκαμε Νοσοκομεία αρκετά καλά στελεχωμένα σε γιατρούς, σχεδόν χωρίς κενό ακόμα και σε ειδικευόμενους, αλλά και Νοσοκομεία με κενά σε βασικές ειδικότητες, με πολλές επαναλαμβανόμενες άγονες προκηρύξεις επί σειρά ετών. Και αυτό μας προβλημάτισε έντονα και στις ανοιχτές συζητήσεις που ακολούθησαν. 
Η δέσμη από κίνητρα που προτάθηκε  πρόσφατα από το Υπ. Υγείας (Υπουργείο Υγείας) και ψηφίστηκε, και με τα οποία σύντομα θα γίνει η προκήρυξη νέων θέσεων γιατρών του ΕΣΥ, είναι κάτι που αναμένουμε να φέρει την πρώτη αλλαγή στην κάλυψη οργανικών θέσεων." 

Στη συνέχεια ο κ. Τσαλικάκης ευχαριστεί όλους τους Διοικητές και τους Υγειονομικούς για τη φιλοξενία: ΓΝ Γιαννιτσών Βαγγέλη Λόγγο,,ΓΝ Νάουσας Κώστα Λυκοστράτη, ΓΝ Βέροιας Ηλία Πλιόγκα, ΓΝ Πτολεμαϊδας «Μποδοσάκειο» Γιάννη Κετικίδη, ΓΝ Γρεβενών Ευθυμία Καπάτου, ΓΝ Κοζάνης Δημήτρη Σιόλιο, ΓΝ Φλώρινας Γιώργο Μάντσο, ΚΕΦΥΑΠ Αμυνταίου και ΓΝ Έδεσσας Χρήστο Δόντσο.
Δ. Μπ.






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Αυτή η ομορφονιά στην Έδεσσα με τη μάσκα δίπλα στον υφυπουργό ποια είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για Μονάδα Εντατικής θεραπείας κανένα σχόλιο!!! Όλα βαίνουν καλώς . Είναι ντροπή κ κατάντια για την Πέλλα. Υποβάθμιση . Κέντρο Υγείας ΕΔΕΣΣΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ ακόμα επιμένεις.. Δεν ήταν ΜΕΘ αυτή της Έδεσσας. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.. Και μπράβο στα Γιαννιτσά που επεκτείνουν

      Διαγραφή
  3. Πηγαίνεις για rapid και λένε φέρε από φαρμακείο. Πηγαίνεις για αλλαγές και σου λένε φέρε γάζες. Αυτά στο ΚΥ Αριδαίας που εξυπηρετεί 42 χωριά. Και ξεκινήσαμε ανακαίνιση του ΚΥ. Αιτιολογικό κλειστό και εγώ πρέπει να πληρώσω για μια ακτινογραφία. Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Κατά τα άλλα όλα καλά στα νοσοκομεία μας. Βουλευτές και τοπικοί άρχοντες ξυπνήστε γιατί θα σας πάρουν με τις ντομάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.