Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών: «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή»



Με πυξίδα το παραπάνω σύνθημα της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών υλοποίησε και φέτος με μεγάλη επιτυχία πληθώρα δράσεων/δραστηριoτήτων με απώτερο σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού στην υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
- Δρόμος Υγείας και Ευεξίας: περπάτημα ή/και τρέξιμο για 2024 μέτρα.
- Οργάνωση κοινών αθλητικών δράσεων ( αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ κ.α.) σε συνεργασία με όμορα Γυμνάσια και ανταλλαγή βέλτιστων αθλητικών πρακτικών/δραστηριοτήτων.
- Δημιουργία «Σταθμού Δραστηριοτήτων»- κυκλικής εκγύμνασης στα Όργανα ανοιχτού χώρου του Αθλητικού Κέντρου.
- Δημιουργία θεματικής αφίσας/εικαστικών δημιουργιών για την ημέρα του αθλητισμού και έκθεση τους σε κοινό χώρο του σχολείου και στο Αθλητικό Κέντρο «Πλατανότοπος»
- «Πράσινη» αθλητική δραστηριότητα με τη συμπερίληψη περιβαλλοντικού στοιχείου (εξερεύνηση πράσινων χώρων του Πλατανότοπου και αξιοποίησή τους για σωματική άσκηση και παιχνίδι) σε συνδυασμό εθελοντικής περιβαλλοντικής δράσης με τίτλο: «Αλλάζουμε στάση, αναλαμβάνουμε δράση!» όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες έλαβαν μέρος στον καθαρισμό του Αθλητικού Κέντρου από απορρίμματα.
Έχοντας ως βασική επιδίωξη τη συμμετοχή όλων των μαθητών/μαθητριών, ανεξάρτητα από ηλικία ή φυσικές ικανότητες/δεξιότητες, δόθηκε έμφαση στην ενθάρρυνση της συνεργασίας και κοινωνικοποίησης, στη διασκέδαση των μαθητών/μαθητριών ώστε να αγαπήσουν την άσκηση και να την ενσωματώσουν στην καθημερινή ζωή τους.
Και του χρόνου!




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.