Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μπαλάσκας: Βραβευμένος αστυνομικός που συνέλαβε τον Μαζιώτη έκλεψε από γριούλα 40.000 ευρώ



Οι απάτες σε βάρος των ηλικιωμένων συνεχίζονται με μια ομάδα Ρομά να παριστάνει υπαλλήλους της ΔΕΗ αλλά και του ΟΤΕ με απώτερο σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα. Ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας είπε ότι, «υπάρχουν κάποιοι επιτήδειοι που στοχεύουν τις γιαγιάδες και τους παππούδες για να τους εκμεταλλευτούν. Πέρα όμως από την δικαιολογία ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ η του ΟΤΕ, πολλές φορές προσελκύουν τους ηλικιωμένους λέγοντας τους ότι το παιδί τους η το εγγόνι τους είχε ατύχημα με σκοπό να τους εμπιστευτούν και συνέχεια εκείνοι να αρπάξουν χρήματα και να εξαφανιστούν.

Ο αστυνομικός αναλυτής ανέφερε το παράδειγμα του βραβευμένου αστυνομικού στην Πάτρα ο οποίος άρπαξε από γριούλα 40.000 ευρώ. Δήλωσε ότι είναι στενάχωρο για αστυνομικό και μάλιστα βραβευμένο να αποβεί σε αυτή την πράξη. Πλέον έχουν μπει και αστυνομικοί σε αυτό το κόλπο, τόνισε ο Μπαλάσκας.

Η προσέγγιση των ηλικιωμένων ξεκινάει με τυχαία τηλεφωνήματα εντοπίζοντας έτσι αν μένουν μόνοι τους η με κάποιον άλλο συγγενή και έπειτα γίνεται η προσέγγιση πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτό το σχέδιο ξεκίνησε από Ρομά στην Βουλγαρία σύμφωνα με τον Μπαλάσκα και έπειτα η ελληνική αστυνομία έπιασε τις πρώτες συμμορίες Ρομά στην Θεσσαλονίκη και έπειτα απασχόλησε και την Αθήνα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.