16.9.24

Με επιτυχία το 4o Brevet Γιαννιτσών «Από τον Μέγα Αλέξανδρο στον Αριστοτέλη» (φωτο & βίντεο)


Το 4ο Brevet Γιαννιτσών που διοργάνωσαν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 στις 8:00 π.μ., οι «Φίλοι Ποδηλασίας Γιαννιτσών» με τίτλο «Από τον Μέγα Αλέξανδρο στον Αριστοτέλη» στέφθηκε με επιτυχία, συγκεντρώνοντας πλήθος ποδηλατών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

Στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Πέλλας, Στάθης Φουντουκίδης απηύθυνε χαιρετισμό και έδωσε το σύνθημα για την εκκίνηση της διαδρομής και η Αντιδήμαρχος Γιαννιτσών, Εύη Θεοδωρίδου, οι οποίοι υποστήριξαν θερμά την πρωτοβουλία.

Το ίχνος της φετινής ποδηλατικής διαδρομής των 200 χιλιομέτρων με την ονομασία «Από τον Μέγα Αλέξανδρο στον Αριστοτέλη» με αφετηρία και τερματισμό το πάρκο του Αγίου Γεωργίου στην πόλη των Γιαννιτσών, ένωσε τρία από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά σημεία της Ελλάδας, όπως είναι αυτά των αρχαιολογικών χώρων των δύο πρωτευουσών του αρχαίου βασιλείου της Μακεδονίας, αρχικά της Πέλλας, της γενέτειρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη συνέχεια των Αιγών και κατόπιν της Μίεζας (Σχολή Αριστοτέλους) στη Νάουσα, όπου ο σπουδαίος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος δίδαξε τον μέγιστο ηγέτη των Ελλήνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.