24.9.24

Σύλληψη 55χρονου στην Ημαθία για αρχαιοκαπηλία


Aστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν και συνέλαβαν, πρωινές ώρες χθες (23/9) σε περιοχή της Ημαθίας έναν 55χρονο Έλληνα, δυνάμει σχετικού εντάλματος για παράβαση του Νόμου περί αρχαιοτήτων.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από 10 ημέρες περίπου είχε γίνει σύλληψη ενός 34χρονου Έλληνα και μιας 40χρονης Βουλγάρας και είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος 55χρονου, για παράβαση του Νόμου περί Αρχαιοτήτων. Σε έρευνες στις οικίες του, σε περιοχές της Ημαθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 αρχαία αντικείμενα, τα οποία προέρχονται από αρχαίες ταφές αρχαϊκών, κλασικών και ελληνιστικών χρόνων (500-150 π.Χ.) και 142 χάλκινα νομίσματα και 1 χάλκινη πόρπη ζώνης τα οποία χρονολογούνται από τα κλασικά έως τα οθωμανικά χρόνια (400 π.Χ. – 18ο αι.).
Ο 55χρονος που συνελήφθη είναι σύζυγος της 40χρονης, τον οποίο οι Αρχές αναζητούσαν μέχρι χθες, όπου και συνελήφθη.
Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.