5.9.24

Τα οικονομικά κίνητρα που θα δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης στους γιατρούς των άγονων περιοχών


Το υπουργείο Υγείας δίνει νέα κίνητρα για να προσελκύσει γιατρούς στις άγονες περιοχές - Tι προβλέπεται


Λίγο πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη γνωστοποίησε τελικώς ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τα οικονομικά κίνητρα που θα δώσει στους γιατρούς του ΕΣΥ που θα καλύψουν κενές θέσεις σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές.
Παρότι η σχετική απόφαση είχε προαναγγελθεί εδώ και μήνες, οι καθυστερήσεις έφεραν τελικώς την υπογραφή της απόφασης τον Σεπτέμβριο λίγο πριν εμφανιστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη και εφόσον βέβαια έχει περάσει το καλοκαίρι.
Σε ό,τι αφορά στα ποσά αυτά ξεκινούν από 200€ το μήνα και μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 600€ μηνιαίως ανάλογα με την ειδικότητα που διαθέτει ένας γιατρός αλλά και την περιοχή που πρόκειται να υπηρετήσει.
Τα χρήματα που θα δοθούν επιπλέον στους γιατρούς για να καλύψουν τις ελλείψεις σε μονάδες υγείας της περιφέρειας και των νησιών θα είναι φορολογημένα, γεγονός που κάνει τους συνδικαλιστικούς φορείς της ιατρικής κοινότητας να διαμαρτύρονται καθώς σημειώνουν ότι πολύ λιγότερα από τα μισά χρήματα θα φτάσουν τελικά στις τσέπες τους. Κι αυτό διότι τα επιδόματα θα ενσωματωθούν στις μηνιαίες αποδοχές τους και έτσι δεν θα φορολογούνται αυτόνομα, ενώ θα αυξηθεί και η φορολογική κλίμακα στην οποία ανήκουν.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως έσπευσε να γνωστοποιήσει την υπουργική απόφαση που υπέγραψε μαζί με τον υπουργό οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στα social media, αναφέροντας εκτός των άλλων τα συνολικά ετήσια ποσά που θα λάβουν οι γιατροί που θα εργασθούν σε άγονες περιοχές.

6 σχόλια:

  1. Ο γιατρός να θέλει 18000 μόρια,10 χρόνια σπουδές με ότι συνεπάγεται αυτό και όταν διοριστεί στο δημόσιο να παίρνει 1000 ευρώ ενώ ο ντενεκές υπουργός,χωρίς τίποτα, 10000 το μήνα σύν τα "τυχερά".Ελλάς το μεγαλείο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος υπολογισμός 6 σπουδές +5ειδικότητα = 11 χρόνια και συνεχές διάβασμα και ενημέρωση αν μιλάμε για πραγματικό γιατρό και όχι για κάποιον που το βλέπει ως οικονόμα.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Μήπως καλά κάνουν αφού απευθύνονται σε όντα κατώτερα των προβάτων;
      Αφού είπε ο Κούλης τραβάτε τρυπηθείτε είναι καλό και έτρεξαν, τη στιγμή που τα πρόβατα τα τρυπάνε με το ζόρι και μετά έρχεται το 41%

      Διαγραφή
  3. Αδωνησ .πολικής τζακρη βορηδησ πλευρησ κασελακηςκλπ.μας κάνουν κουμάντο.ξυπνηστε ρεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τσιπρας γιατί έδιωξε τους γιατρούς απο την Ελλάδα μας!αφού έφτιαξε ένα καλό σύστημα υγείας!μας τουσ πήραν τα μνημόνια.τους είχανε ανάγκη τα αφεντικά μας.ξεφτυλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.