26.9.24

Θεμέλιος λίθος στο Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς (φωτο)


Στο παραχωρηθέν από το Δήμο Κιλκίς ακίνητο της περιοχής των Μύλου Σαμαρά τέθηκε χθες ο θεμέλιος λίθος του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς από την  Α.Θ.Π. Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαθολομαίο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη ενώπιον του Αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Γεωργαντά, δικαστικών λειτουργών, αυτοδιοικητικών στελεχών και εκπροσώπων φορέων, της Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, νομικών και πολιτών. 
Της σεμνής τελετής αγιασμού του θεμελίου λίθου προηγήθηκαν χαιρετισμοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης. 
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νέο Δικαστικό Μέγαρο θα εξυπηρετήσει τις λειτουργίες της Δικαιοσύνης και το έργο των δικαστικών υπαλλήλων παρέχοντάς τους ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας. Συνεχάρη τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη για την  εισήγησή του σχετικά με την στεγαστική αποκατάσταση της Δικαιοσύνης στην περιοχή του Μύλου Σαμαρά και την παραχώρηση της δημοτικής έκτασης με γενναιόδωρη, όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε από την πλευρά του ότι η κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου ήταν επιδίωξη των δικαστικών λειτουργών, των Διοικήσεων του Δικηγορικού Συλλόγου και των πολιτών, ευοδώθηκε όμως τα τελευταία χρόνια χάρη στις προσπάθειες του Αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην Υπουργού Γιώργου Γεωργαντά, του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκρινε την παραχώρηση δημοτικού ακινήτου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Σε ότι αφορά την πορεία υλοποίησης του έργου ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι χάρη στην Πατριαρχική ευλογία η διαγωνιστική διαδικασία εκκινεί και σύντομα θα αναδειχθεί ανάδοχος του έργου κατασκευής ενώ συμπλήρωσε ότι η χρονική καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί οφείλεται στο γεγονός της ένταξης του Δικαστικού Μεγάρου στο ενιαίο κατασκευαστικό πρόγραμμα των δικαστικών κτηρίων Έδεσσας και Σερρών και της ανακαίνισης των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης. 
Στον χαιρετισμό του η Α.Θ.Π Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε μεταξύ άλλων: 
‘’Αξίζουν πράγματι πολλά συγχαρητήρια και έπαινοι εις όλους τους παράγοντας της τοπικής Δικαιοσύνης, δικαστάς, γραμματείς και δικηγόρους, οι οποίοι εις όλως απροσφόρως συνθήκας εργασίας διατηρούν εις υψηλόν επίπεδον την λειτουργίαν και απονομήν της Δικαιοσύνης εις τον τόπον σας.
Η σύγχρονος Δικαιοσύνη εις τον 21ον αιώνα απαιτεί αξιοποίησιν και των νέων τεχνολογιών διά την ποιοτικήν αναβάθμισιν αυτής, πρωτίστως όμως δικαιούται στέγης ανταξίας του ρόλου, του κύρους και της αποστολής της. 
Είμεθα βέβαιοι ότι το νέον Δικαστικόν Μέγαρον, που θεμελιώνωμεν όλοι μαζί, σήμερον, θα εκπληρώσει τας προϋποθέσεις αυτάς, συγκεντρώνοντας εις ένα κτήριον τας υφισταμένας και κατακερματισμένας εις διαφορετικάς εγκαταστάσεις δικαστικάς υπηρεσίας και παρέχοντας ένα σύγχρονον περιβάλλον εργασίας εις  δικαστικούς λειτουργούς, υπαλλήλους και δικηγόρους και συγχρόνως εις τον πολίτην περισσοτέραν  ασφάλειαν και βεβαιότητα δια την αποτελεσματικήν λειτουργίαν του Κράτους Δικαίου.
Συγχαίρωμεν τον Εντιμότατον Δήμαρχον Κιλκίς κ. Δημήτριον Κυριακίδην διά την κατόπιν εισηγήσεώς του γενναιόδωρον απόφασιν του Δημοτικού Συμβουλίου να παραχωρήσει το δημοτικό αυτό ακίνητον της περιοχής Μύλων Σαμαρά εις το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων, επί τω σκοπώ της ανεγέρσεως του νέου Δικαστικού Μεγάρου.
Ως συνδημότης σας, πλέον, χαιρώμεθα ιδιαιτέρως για την απόφασιν αυτήν, η οποία διαδηλοί την πρόκρισιν της τοπικής κοινωνίας του Κιλκίς διά την εξασφάλισιν  
 συγχρόνων υποδομών, που συμβάλλουν καθοριστικώς εις τον εκσυγχρονισμόν  του εν Ελλάδι δικαιοδοτικού συστήματος  και εις την ποιοτικήν αναβάθμισιν των λειτουργιών του.
Θεωρούμεν δε ιδιαιτέρως ευτυχήν συγκυρία το γεγονός ότι το κτήριον του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς θεμελιώνεται σήμερον, υπό του συντοπίτου σας, του συντοπίτου μας, πλέον, Υπουργού Δικαιοσύνης της Ελληνικής Κυβερνήσεως, Εξοχωτάτου κυρίου Γεωργίου Φλωρίδου, αξίου τέκνου της γης του Κιλκίς, ο οποίος υπηρέτησε ευόρκως την Δικαιοσύνην επί σειρά ετών ως μαχόμενος και καταξιωμένος δικηγόρος’’.  





1 σχόλιο:

  1. Νομικός του καταργούμενου Ειρηνοδικείο Αριδαίας.26 Σεπτεμβρίου 2024 στις 9:38 μ.μ.

    Εκεί στην Σκύδρα πανηγυρίζουν γιατί για δύο τρία χρόνια θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις διαθέσεις της προέδρου Πρωτοδικείου.
    Ενω το Ειρηνοδικείο έχει καταργηθεί, όπως και το ειρηνοδικείο της Αριδαίας.
    Τι κάνει η πρεμούρα του λαϊκισμού..
    Νομικός του καταργούμενου Ειρηνοδικείο Αριδαίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.