Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προώθηση αναπτυξιακών θεμάτων μεγάλης προτεραιότητας από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στην Αθήνα



Για την προώθηση σημαντικών θεμάτων που αφορούν τη βιώσιμη Ανάπτυξη της Πέλλας επισκέφτηκε την Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής.

Συγκεκριμένα την 18/9 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Τζαμτζής είχε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κων/νο Τσιάρα.

Ο κ. Τζαμτζής ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για τον ολοκληρωμένο φάκελο που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο, με αίτημα την παραχώρηση εκτάσεων του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» (πρωην ΚΕΓΕ) που παραμένουν αναξιοποίητες στην περιοχή του Δήμου Σκύδρας και τις εγκαταστάσεις και την έκταση του ΕΛΓΟ στην Αριδαία, με στόχο την υλοποίηση σημαντικών δράσεων.

Μεταξύ των προτεινόμενων δράσεων, περιλαμβάνονται η δημιουργία του Κήπου της Πέλλας, Μελισσοκομικού Πάρκου, αλλά και η ανάπτυξη έρευνας για την δημιουργία και διατήρηση πολλαπλασιαστικού υλικού για το ροδάκινο, βερίκοκο , κεράσι, ακτινίδιο και άλλων δένδρων, με την συμμετοχή του ίδιου του ΕΛΓΟ «Δήμητρα».

Στο ακίνητο της Αριδαίας, οι δράσεις στοχεύουν στην ανάπτυξη της καλλιέργειας της πιπεριάς σε συνεργασία με ομάδα παραγωγών και μετά τον γενετικό καθαρισμο των τοπικών ποικιλιών πιπεριάς και πράσου, την ανάδειξή τους ως προϊόντα ΠΟΠ η ΠΓΕ.

Τέλος, ο κ. Τζαμτζής ζήτησε την περεταίρω συνδρομή και συνεργασία του Υπουργείου για την αντιμετώπιση του θέματος των παραμορφωμένων ροδακίνων, την υλοποίηση προγραμμάτων αναδιάρθρωσης, αλλά και αποζημιώσεων για τους πληγέντες γεωργούς.

Ο κ. Τζαμτζής είχε ακόμη συνάντηση με το Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονύση Σταμενίτη, στα πλαίσια συντονισμού των ενεργειών για την διεκδίκηση των αιτημάτων αποζημίωσης και αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών με ίωση.

Ακολούθως ο κ. Τζαμτζής συνάντησε τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη και υπέβαλε αίτημα, ζητώντας την έγκριση χρηματοδότησης για την εκπόνηση και τεχνική ωρίμανση εγγειοβελτιωτικών έργων, στα πλαίσια υλοποίησης των δράσεων και των μέτρων του ΠΑΑ, ύψους 200.000 ευρώ, που είναι απαραίτητα για τον εκσυγχρονισμό και περιβαλλοντικά ορθή καλλιέργεια στην Πέλλα. Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης θα γίνει μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και τον άξονα της Τεχνικής Βοήθειας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.