Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θερμή υποδοχή στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο από τους κατοίκους του Κιλκίς (βίντεο)



Πολυήμερη επίσκεψη στο Κιλκίς πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Πριν λίγη ώρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης Κιλκίς από τον δήμαρχο της πόλης ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Νωρίτερα, πλήθος κόσμου υποδέχθηκε τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με τιμές και υπό τους ήχους ποντιακής λίρας ενώ υπήρχαν και μέλη πολιτιστικών συλλόγων, που τον έραναν με ροδοπέταλα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος στο ποίμνιο είπε «μη λησμονείτε την πνευματική καλλιέργεια, η Ορθοδοξία είναι συνυφασμένη με τα ήθη του λαού και την οικογενειακή ζωή».

Τελέστηκε στη συνέχεια επίσημη δοξολογία, παρουσία μάλιστα και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου αλλά και εκπροσώπων την πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Κιλκίς είναι τετραήμερη με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια, που συμπληρώνει η Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.