3.9.24

«Μόνο τα χέρια στο τιμόνι»: Το βίντεο-μήνυμα της ΕΛΑΣ για τον καφέ κατά την οδήγηση - Τι ισχύει για το πρόστιμο


Το δικό της μήνυμα στέλνει η Ελληνική Αστυνομία με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει αναφορικά με το εάν θα επιβάλλονται πρόστιμα όταν οδηγούμε και πίνουμε καφέ ταυτόχρονα. Η ΕΛΑΣ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο οδηγός δεν θα πρέπει να αποσπάται.
Συγκεκριμένα, σε βίντεο στο Χ, εμφανίζεται μια αστυνομικός να λέει σε έναν οδηγό που κρατά καφέ και οδηγεί ταυτόχρονα: «κύριε, μόνο τα χέρια στο τιμόνι».  
Τι ισχύει τελικά;
Στο εάν μπορούμε να πίνουμε καφέ την ώρα που οδηγούμε απάντησε νωρίτερα και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, εξηγώντας τι προβλέπει σχετικά ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega, η κυρία Δημογλίδου εξήγησε ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή ούτε στον ΚΟΚ, ούτε και στις οδηγίες της αστυνομίας ως προς τους ελέγχους των οδηγών.

«Ο ΚΟΚ είναι ξεκάθαρος. Ο οδηγός δεν θα πρέπει να έχει τα χέρια του απασχολημένα όταν οδηγεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. 
Σημειώνεται πως αυτό ισχύει εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχει να κάνει με φαγητό ή ποτό αλλά και τη χρήση κινητού.
Εξήγησε επίσης πως ο οδηγός δεν θα πρέπει να έχει τα χέρια του απασχολημένα σε διάρκεια και όχι στιγμιαία. «Δεν έχει δεχθεί κανένας πολίτης πρόστιμο επειδή τον είδαν να πίνει καφέ στο φανάρι», επισήμανε.

1 σχόλιο:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.