Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΑΣΟΚ – Εκλογές: Πώς και πότε θα ψηφίσουν τα μέλη – Λεπτομερής οδηγός για τις κάλπες



Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει, με την αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας (ΕΔΕΚΑΠ) να ολοκληρώνει τον τελευταίο έλεγχο της οργάνωσης της εκλογικής διαδικασίας.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, στις 6 και 13 Οκτωβρίου, με τις βασικές εκκρεμότητες σχετικά με τις κάλπες να έχουν ήδη κλείσει. Η προσέλευση και η συμμετοχή στις εκλογές αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών θα καθορίσουν την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα χρόνια.
Στελέχη της ΕΔΕΚΑΠ αναφέρουν ότι αναμένονται σύντομα οι ανακοινώσεις για τα εκλογικά τμήματα στην Αττική και στην περιφέρεια, όπου θα στηθούν οι κάλπες. Υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσουν περίπου 950 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, καθώς και σε ορισμένες πόλεις του εξωτερικού. Κάθε εκλογικό τμήμα θα είναι εξοπλισμένο με tablet, μέσω των οποίων θα γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων και η καταμέτρηση των ψήφων στο τέλος της διαδικασίας.
Η πλήρης περιγραφή με τους κανόνες και το συνολικό πλάνο της διαδικασίας περιλαμβάνεται σε εγκύκλιο που έχει αποσταλεί από την ΕΔΕΚΑΠ προς όλες τις Νομαρχιακές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και τα επιτελεία των υποψηφίων προεδρικών υποψηφίων.

Πότε θα ανοίξουν οι κάλπες
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 π.μ. την Κυριακή και θα κλείσουν στις 07:00 μ.μ. την ίδια ημέρα. Ωστόσο, εάν παρατηρηθεί μαζική προσέλευση, είναι πιθανό να δοθεί παράταση στην εκλογική διαδικασία, όπως είχε συμβεί και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση το φθινόπωρο του 2021.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, ηλικίας 16 ετών και άνω.
Οι ενδιαφερόμενοι που δεν είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ μπορούν να εγγραφούν στους καταλόγους ως «μέλη» ή «φίλοι», καταβάλλοντας το ποσό των 3 ευρώ. Είναι απαραίτητο, επίσης, να προσκομίσουν αποδεικτικά έγγραφα για την ταυτοποίησή τους, όπως δελτίο ΑΤ ή δίπλωμα οδήγησης.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την εγκύκλιο
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.