Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Πέλλας: Η αλήθεια «έλαμψε» και για το εξαφανισμένο σκυλί από το κυνοκομείο Γιαννιτσών - Βρέθηκε από τον ιδιοκτήτη του!



Η καταγγελτική επίθεση που δέχθηκε ο Δήμος Πέλλας αυτές τις ημέρες για το κυνοκομείο Γιαννιτσών και την διαχείριση των σκυλιών που βρίσκονται εντός του, αποδείχθηκε ότι ήταν απολύτως συκοφαντική από τα ντοκουμέντα που παρουσιάστηκαν και καταδεικνύουν τις αξιοπρεπέστατες συνθήκες, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, που επικρατούν εκεί. Και αυτό έγινε όταν δόθηκε η ευκαιρία να απαντήσει ο Δήμαρχος Στάθης Φουντουκίδης στο τηλεοπτικό κανάλι που ασχολήθηκε με την καταγγελία πολίτη.

Μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος κάλεσε το κανάλι να επισκεφθεί τον χώρο σε ημέρα και ώρα που θα επιλέξει και να κάνει ρεπορτάζ, όπως και έγινε. Κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ δόθηκε η ευκαιρία στον Δήμαρχο Πέλλας να απαντήσει στις καταγγελίες και να προβληθούν εικόνες που καταδεικνύουν περίτρανα τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των ζώων. 

Τώρα όμως "έλαμψε" η αλήθεια και σχετικά με την εξέλιξη του "εξαφανισμένου" σκυλιού που στα τέλη Αυγούστου (29.8.2024) μεταφέρθηκε από υπαλλήλους του Δήμου στο κτηνιατρείο για στείρωση ως αδέσποτο, μετά από σχετικό αίτημα πολίτη που βρήκε το ζώο. Στη συνέχεια όμως στο κτηνιατρείο διαπιστώθηκε από το τσιπ του ζώου ότι έχει ιδιοκτήτη με δηλωμένη απώλεια του σκύλου από τις 31/7/2023. Έτσι, ο σκύλος δεν στειρώθηκε, μεταφέρθηκε στο δημοτικό καταφύγιο ΤΑΛΑΜΠΑ, μέσα σε κλουβί, μέχρι να γίνει η συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος όμως δήλωσε ότι το ζώο το είχε σε φιλοξενία, ότι δεν επιθυμεί να το παραλάβει και ότι θα πληρώσει την ποινική ρήτρα να το αφήσει στο Δήμο. Το ζώο παρέμεινε στο καταφύγιο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης. Στις 2.9.2024 και αφού ο καταγγέλων κ. Κυριακάκης ζήτησε να υιοθετήσει το ζώο, οι υπάλληλοι βρήκαν το κλουβί ανοιχτό, τον σκύλο να λείπει και τρύπες στα σύρματα της περίφραξης. Επίσης αντιλήφθηκαν την απουσία και άλλων 4-5 σκύλων. Αμέσως ενημέρωσαν τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και την προϊσταμένη, η οποία την ίδια ώρα κατέθεσε την αριθμ. 23822/2-9-24 αναφορά στο ΑΤ Πέλλας.

Σύμφωνα με τον καταγγέλοντα που εκδήλωσε την επιθυμία να το υιοθετήσει, το εν λόγω σκυλί αφού έλλειπε... "ενδεχομένως να κατασπαράχθηκε από άλλα σκυλιά, καθώς", όπως είπε "τα ζώα που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο είναι σε ημιάγρια κατάσταση και κανιβαλίζουν"!!!

Δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά και για τους «συνεργάτες» του από τα Γιαννιτσά, το σκυλί βρέθηκε και μάλιστα από τον πρώην (Γιαννιτσιώτη) ιδιοκτήτη του που είχε δηλώσει απώλεια από το 2023 και θα αναλάβει και πάλι την αναδοχή του, όπως ενημέρωσε σχετικά (και εγγράφως) τον Δήμο Πέλλας. Συγκεκριμένα, το σκυλί εντοπίστηκε το βράδυ της Τετάρτης σε πάρκινγκ πολυκαταστήματος των Γιαννιτσών και όταν αντιλήφθηκε τον πρώην ιδιοκτήτη του, έτρεξε στην αγκαλιά του. 

Τέλος καλό για το σκυλί λοιπόν, το οποίο φαίνεται ότι κατάφερε να εξέλθει από το καταφύγιο, αλλά βρήκε τον πρώην ιδιοκτήτη του και θα επιστρέψει στο "σπίτι" του!

Από το Γραφείο Τύπου



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.