Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κινητό, τάμπλετ, υπολογιστής… η εύκολη λύση που οδηγεί στην εξάρτηση



Η καθημερινή πολύωρη χρήση κινητού, τάμπλετ, υπολογιστή και κονσόλας παιχνιδιών μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες σε πολλούς τομείς. Από πολύ μικρή ηλικία μπορεί αρχικά να φαίνεται αθώα, το επόμενο στάδιο όμως είναι η εξάρτηση. Αυτή είναι η καθημερινότητα και η πηγή συγκρούσεων πολλές φορές για εκατομμύρια οικογένειες.

Το φαινόμενο είναι ακόμη πιο έντονο στην προεφηβική και εφηβική ηλικία, κατά τις οποίες, εκτός από το διαδίκτυο, το παιδί πολύ εύκολα μπορεί να εθιστεί και στο αλκοόλ και το κάπνισμα. Πιο επιτακτική από ποτέ είναι η πρόληψη από μικρές ηλικίες.

Το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον μπορούν να αναγνωρίσουν εύκολα τα σημάδια που δίνει συνήθως ένα παιδί όταν βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση.

Υπάρχουν φορείς και οργανισμοί που μπορούν να δώσουν τα εργαλεία ενδυνάμωσης και επιλογής υγιών συμπεριφορών στο παιδί όπως το δίκτυο αγωγής υγείας και πρόληψης της 3ης υγειονομικής περιφέρειας και οι Ομάδες Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.