23.9.24

Διαγράφηκε από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ο Μάριος Σαλμάς


Διεγράφη επίσημα από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, αφού συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Ο κ. Σαλμάς συνεχίζει ως ανεξάρτητος βουλευτής, τονίζοντας ότι δεν θα εγκαταλείψει αυτή τη μάχη. «Αν με διαγράφει ο κ. Μητσοτάκης επειδή αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, αν με διαγράφει επειδή αντιτάχθηκα στη woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, αν με διαγράφει επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού, που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής» τόνισε.

Η παραπομπή του στην Επιτροπή αφορούσε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον βουλευτή Μάριο Σαλμά ήταν οι τελευταίες τηλεοπτικές του εμφανίσεις όπου επανέλαβε τα περί φωτογραφικών διαγωνισμών αντιπολιτευόμενος σε επίπεδο ηθικής την κυβέρνηση, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό. Το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρωθυπουργός από τη Νέα Υόρκη παραπέμποντάς τον στην επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή.

3 σχόλια:

  1. Το γεγονός ότι ένας τουλάχιστον βουλευτής, έλαβε το μήνυμα των εκλεκτόρων του και ενήργησε στα πλαίσια της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, ως μεταφορέας της βούλησης τους είναι αν μη τι άλλο ενθαρρυντικό.
    Καιρός είναι να εκπέμψουν και οι ψηφοφόροι της Πέλλας το αντίστοιχο μήνυμα, στους αντιπροσώπους τους. Γιατί αυτή είναι η λειτουργία των βουλευτών. Αντιπρόσωποι, όχι εκπρόσωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ρωτήσει τώρα ο κακεντρεχής, ποιά η διαφορά του αντιπροσώπου από τον εκπρόσωπο.
    Ας το ψάξει σε κάποιο λεξικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τους βάζουμε δύσκολα. Λέξεις όπως βούληση, δημοκρατία, αντιπροσώπευση, είναι δυσκολάκια.
    Αυτοί, οι γνωστοί δηλαδή θέλουν ρουσφέτι, αλισβερίσι, πάρε δώσε, εμπόριο, σου δίνω μου δίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.