Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίτιμος δημότης Κιλκίς ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Η εκδήλωση για την ανακήρυξή του (φωτο)



Με την ανώτερη προβλεπόμενη αυτοδιοικητική διάκριση τίμησε ο Δήμος Κιλκίς την Α.Θ.Π. Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο σε μια συγκινητική εκδήλωση, με το επίσημο τελετουργικό εισδοχής του νέου λαμπρού της μέλους στην οικογένεια του Δήμου να λαμβάνει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.  
Από το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι Επίτιμος Δημότης Κιλκίς και θα έχει πάντα μια φιλόξενη θέση στον Δήμο μας και στην καρδιά μας, τόνισε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης απευθυνόμενος με λόγο ευσέβειας στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας. 
Ο Δήμαρχος Κιλκίς εκθείασε το πολυσχιδές έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη, τα πνευματικά του χαρίσματα επισημαίνοντας τις θετικές πρωτοβουλίες που ανέπτυξε για την ενότητα της Ορθοδοξίας, τον διαθρησκειακό διάλογο και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στην ευκλεή Πατριαρχική του διακονία. Με την απόφασή μας, συμπλήρωσε, με πολύ μεγάλη χαρά Παναγιώτατε, σας καταθέτουμε την αγάπη μας και σας αποδίδουμε το Πρωτείο Τιμής του Δήμου μας, συνομολογώντας τη βούλησή μας να εμβαθύνουμε τους δεσμούς αγνής φιλίας και ευσέβειας προς την Παναγιώτητά σας. 
Αναφερόμενος στην τετραήμερη επίσημη επίσκεψη της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κιλκίς, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των εκατό χρόνων από την ανύψωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, ο κ. Κυριακίδης επισήμανε ότι η πόλη και ο Δήμος Κιλκίς, ευλογείται αυτές τις ημέρες, με τα μυρίπνοα άνθη της αγαθότητας και της καλοσύνης του, προάγοντας την εκατοστή επέτειο της ανυψώσεως της Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, σε μια κορυφαία θρησκευτική ευφρόσυνη γιορτή, με την καταλυτική συνδρομή του σεβάσμιου και καθόλα άξιου Ποιμενάρχη της Μητροπολιτικής Επαρχίας κ. Βαρθολομαίου.    
Στην αντιφώνησή του η Α.Θ.Π. Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για την προσγενομένη τιμή της αναγόρευσής του σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Κιλκίς και δήλωσε ότι ήδη αισθάνεται συμπολίτης και οικείος.  
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ζήτησε από τους δημοτικούς άρχοντες να κάνουν τα πάντα για την πρόοδο του τόπου, την ευημερία των προσφιλών συνδημοτών και εστίασε στους νέους ως συνεχιστές της διάσωσης του πλούτου και του πολιτισμού της περιοχής. Απηύθυνε, τέλος ανοιχτή πρόσκληση στους νέους συνδημότες του στον Οικουμενικό Θρόνο λέγοντας χαρακτηριστικά Ὅταν ἔρχεσθε εἰς τήν Κωνσταντινούπολιν –καί εὐχόμεθα νά ἔρχεσθε συχνά!- ὁ συνδημότης σας Πατριάρχης θά σᾶς ἀναμένῃ πάντοτε μέ χαράν εἰς τό παμφαές Φανάριον, διά νά πληροφορῆται τά τῆς προόδου τοῦ Κιλκίς καί τῆς κατά Θεόν αὐξήσεως τοῦ λαοῦ αὐτοῦ, τῶν γηγενῶν καί τῶν ἀπογόνων τῶν πονεμένων καί δεδοξασμένων προσφύγων τοῦ Γένους. Εἴθε ὁ Ὕψιστος νά εὐλογῇ καί νά προστατεύῃ διηνεκῶς τόν Δῆμον μας, νά φωτίζῃ, νά στηρίζῃ καί νά παρηγορῇ εἰς τάς δυσκολίας των ὅλους τούς δημότας καί νά καταγράψῃ πάντων τά ὀνόματα ἐν Βίβλῳ Ζωῆς!   
Την υπ’ αριθμόν 144/2024 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την αναγόρευση της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη Κιλκίς ανέγνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Ιωάννης Χατζηαποστόλου και εγχείρισε το επίσημο κείμενό της στον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Ειδική μνεία στην απόφαση ανακήρυξης της Α.Θ.Π. έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι περιποιεί μεγίστην τιμή εις τον Δήμον ημών και εις την Ιεράν ημών Μητρόπολιν, αλλά παραλλήλως αποτελεί και τεκμήριον εξιδιασμένης τιμής, σεβασμού, βαθείας αγάπης και αφιοσιώσεως πάντων ημών προς την Υμετέραν Θειοτάτην Παναγιώτητα, τον Προκαθήμενον της του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή δώρων στον Οικουμενικό Πατριάρχη και Επίτιμο Δημότη Κιλκίς. Ο Δήμαρχος Κιλκίς επέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη πάπυρο με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, το έμβλημα του Δήμου Κιλκίς και ένα εγκόλπιο που απεικονίζει τη μορφή του Χριστού. Η Α.Θ.Π. Οικουμενικός Πατριάρχης επέδωσε στον Δήμαρχο Κιλκίς ένα ασημένιο εγχάρακτο αναμνηστικό  τη μορφή της Θεοτόκου. 
Μια μικρή πρόγευση της εορταστικής επετείου της εκατονταετηρίδας έδωσε η προβολή βίντεο με αναφορά στους εννέα διατελέσαντες Μητροπολίτες από το 1924 έως σήμερα και  μουσική εκδήλωση από τους καθηγητές και μαθητές του Πολυάνειου Ωδείου της Μητροπόλεως Κιλκίς. 
Την τελετή ανακήρυξης της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος εκπροσωπώντας την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, οι Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολος, Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, Βεροίας κ. Παντελεήμων,  Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Σερρών κ. Θεολόγος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος,  Εδέσσης κ. Ιωήλ, Κοζάνης κ. Παύλος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Νεαπόλεως 
κ. Βαρνάβας, Άρτης κ. Καλλίνικος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Ελασσώνος 
κ. Χαρίτων, Ν. Γρεβενών κ. Δαβίδ, Κρήνης κ. Ιουστίνος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Φιλίππων κ. Στέφανος, Λήμνου κ. Ιερόθεος, Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, Λαγκαδά 
κ. Πλάτων, Καστορίας κ. Καλλίνικος, κ. Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός, Ειρηνουπόλεως 
κ. Δημήτριος, οι Ηγούμενοι των Ι.Μ. Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλέξιος και Παντοκράτωρος Αρχιμ. Γαβριήλ Αγίου Όρους, οι Πρωτοσύγκελλοι των Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, Βεροίας και Ιερισσού, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Γκιουλέκας ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Γιώργος Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο  Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και π. Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς,  οι βουλευτές Κιλκίς Πέτρος Παππάς, Στέφανος Παραστατίδης και Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης,ο Πρέσβης Σπυρίδων Λαμπρίδης, ο Διοικητής του Αγίου Όρους Αλκιβιάδης Στεφανής και ο υποδιοικητής Αρίστος Κασμίρογλου, ο  Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, οι Δήμαρχοι Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, Κορδελιού – Ευόσμου Ελευθέριος  Αλεξανδρίδης, Λαγκαδά Ελπινίκη Ανδρεάδου Χαλκηδόνας, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, οι πρώην βουλευτές Σάββας Τσιτουρίδης, Θεόδωρος Πασσαλίδης, Γιώργος Φραγγίδης, Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο Αρχηγός του Γ.Ε.Ε.ΘΑ. Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού Αθανάσιος Γαρίνης, ο Ταξίαρχος της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ‘’Πόντος’’ Χαράλαμπος Στραβοπόδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Χρήστος Μπουλούμπασης, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας Σπυρίδων Διόγκαρης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς Δημόκριτος Δεμερτζίδης, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Κιλκίς Χρήστος Γκαντίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς Γιάννης Πολιτίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς Γρηγόρης Σαλαβασίδης κ.α









Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.