Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε Αγιασμούς σχολείων η Μαρία Παπαδοπούλου (φωτο)



Στους Αγιασμούς του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Σεβαστειανών , του Λυκείου Σκύδρας , του Γυμνασίου Σκύδρας , του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας και του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Λουτροχωρίου  παρευρέθηκα ως επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Σκύδρας του συνδυασμού «Αλλαγή Σκυτάλης» με τον Αντιπρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Χαρίτωνα Πορτοκαλίδη , τον Δημοτικό Σύμβουλο Κωνσταντίνο Μποζίδη με παλιά και νέα μέλη του συνδυασμού ! 
Βρισκόμαστε και επίσημα στην αυγή μιας νέας σχολικής χρονιάς για τους μαθητές και μαθήτριες του Δήμου μας και ολόκληρης της χώρας. Μιας χώρας, που έχει βιώσει του τελευταίους μήνες δύσκολες καταστάσεις, από το βορειότερο στο νοτιότερο άκρο της, με τελευταίες τις καταστροφικές πυρκαγιές .. Σε τέτοιες κρίσιμες συνθήκες θεωρώ σημαντικό τον ρόλο του σχολείου, που καλλιεργεί αρχές και αξίες. Όσο περνάει από το χέρι μας, χρειάζεται, όχι μόνο τώρα αλλά καθημερινά, στο πλαίσιο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, να στεκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο που υποφέρει, να τον στηρίζουμε και να απαλύνουμε τον πόνο του. Η σκέψη μας σήμερα είναι πιο ξεχωριστά στους μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. 
   Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί κάθε χρόνο ένα ξεχωριστό γεγονός, τόσο για τα παιδιά μας, όσο και για τους εκπαιδευτικούς και του γονείς. Μετά την καλοκαιρινή ηρεμία, τα σχολεία πλημμυρίζουν και πάλι με όνειρα, ελπίδες, στόχους και προσδοκίες και νέα μονοπάτια ανοίγονται προς την αναζήτηση της γνώσης.
   ΕΥΧΟΜΑΙ στους μαθητές κάθε βαθμίδας, μια όμορφη σχολική χρονιά. Το σχολείο αποτελεί πέρα από έναν χώρο γνώσης, έναν χώρο πνευματικής ανάτασης της ανθρώπινης ζωής και εργαστήριο για την καλλιέργεια της ανθρώπινης φύσης. Ζήστε την κάθε στιγμή, σαν μια οικογένεια, με αγάπη και σεβασμό προς όλους. Δημιουργήστε ευχάριστες αναμνήσεις εφόδια για όλη σας τη ζωή!
    ΕΥΧΟΜΑΙ καλή δύναμη στους γονείς! Οπλιστείτε με υπομονή !! 
   ΕΥΧΟΜΑΙ καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, για το ιδιαίτερα δύσκολο και υπεύθυνο έργο που καλούνται να επιτελέσουν. Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο, που επιδεικνύετε κάθε χρόνο, να καθοδηγείτε τα παιδιά μας – “Σμίλεψε, πάλι δάσκαλε ψυχές!... Χτίσε της κοινωνίας το παλάτι” (Κωστής Παλαμάς «Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ» )
Ας εκτιμήσουμε αυτό που έχουμε και να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε!!
Καλή και ευλογημένη Σχολική Χρονιά!




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.