Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τουρκία: Προφυλακίστηκαν Έλληνας οδηγός λεωφορείου και συνοδός (βίντεο)



Εξηγήσεις από την Τουρκία ζητούν οι ελληνικές αρχές, για δύο μυστηριώδεις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται Έλληνες. Ένας οδηγός κι ένας αρχηγός εκδρομών τουριστικού λεωφορείου, προφυλακίστηκαν σήμερα, κατηγορούμενοι για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Με το ίδιο ταξιδιωτικό πρακτορείο όμως είχε πάει εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και ο 78χρονος Έλληνας από τα Σέρβια Κοζάνης, ο οποίος αγνοείται από την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με το ρερπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου, οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν σήμερα οδηγήθηκαν στις φυλακές Ραιδεστού. Κατηγορούνται για συμμορία και διακίνηση παράνομων μεταναστών.
Ο αρχηγός εκδρομών είναι ο Μάμας Μαυρίδης και ο οδηγός είναι ο Στυλιανός Κριεζής. Ενώ το λεωφορείο ταξίδευε από την Κωνσταντινούπολη προς την Θεσσαλονίκη, η τουρκική αστυνομία τους σταμάτησε στην Ραιδεστό. Οι αστυνομικοί διέκριναν ανάμεσα στις ρόδες και το σασί του λεωφορείου έναν άνθρωπο και στην συνέχεια διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για παράνομο Μαροκινό μετανάστη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, όπως όλα δείχνουν ο Μαροκινός μπήκε σε εκείνο το σημείο του αυτοκινήτου μόνος του και κρυφά. Ο οδηγός και ο αρχηγός της εκδρομής δήλωσαν άγνοια, αλλά η τουρκική αστυνομία τους συνέλαβε.

Κι ενώ σήμερα το δικαστήριο αναμενόταν να αφήσει ελεύθερους τους δύο Έλληνες, ο δικαστής τελικώς αποφάσισε να τους προφυλακίσει και τους έστειλε στις φυλακές Ραιδεστού. Θα μείνουν εκεί μέχρι να γίνει η δίκη, αλλά δεν είναι γνωστό πότε θα γίνει αυτό.
Ο δικηγόρος των δύο Ελλήνων είπε ότι μπορεί να υποβάλει ένσταση κατά της απόφασης προφυλάκισης σε επτά ημέρες. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί και το ελληνικό προξενείο της Ανδριανούπολης και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκδρομή με το ίδιο πρακτορείο έκανε και ο αγνοούμενος Δημήτρης Παπαδημητρίου από τα Σέρβια, ο οποίος βγήκε για μία βόλτα στην πλατεία Ταξίμ και από τότε αγνοείται. Τα εγγόνια του έχουν φτάσει στην Κωνσταντινούπολη και τον αναζητούν.

Η εγγονή του αγνοουμένου είπε ότι ο παππούς της πήγε με συγχωριανούς του για φαγητό και μετά ζήτησε ένα κλειδί για να γυρίσει στο ξενοδοχείο νωρίτερα, γιατί ήταν κουρασμένος, αλλά δεν γύρισε στο ξενοδοχείο. Δεν είχε κινητό μαζί του, γιατί η οδηγία από το πρακτορείο ήταν να έχουν τα τηλέφωνά τους κλειστά για να μην χρεωθούν.

Η Σοφία Μαρμαγκιώλη, σύζυγος του προφυλακισμένου αρχηγού της εκδρομής, ο οποίος προφυλακίστηκε σήμερα είπε ότι «οι μετανάστες καρφώνονται κάτω από τον χώρο των αποσκευών. Το δρομολόγιο ξεκίνησε από την Ταξίμ με μία στάση σε μαγαζί για να αγοράσουν λουκούμια. Στην Ραιδεστό, έγινε μπλόκο και έλεγχος και συνέλαβαν τον άνδρα μου και τον οδηγό. Καμία επικοινωνία δεν έχω ένα λεπτό με πήρε χθες και μου είπε να μείνω ψύχραιμη».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. να πηγαινετε παιδια συνεχιστε να πηγαινετε αφου ειδατε ολα τα μερη της ελλαδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που είναι το κράτος ρεεεεε χάνονται άδικα δικοί μας άνθρωποι εξαφανιζονται φυλακιζονται και εμεις δίνουμε χαιρετισμούς με τα χέρια στον ερντογαν και να χαιρόμαστε την εξωτερική πολιτική μας πολιτική μας αλλά η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να εξαφανίσει τους Έλληνες πολίτες με φτώχεια ακρίβεια ανύπαρκτο συστη.α υγείας ζήτησε μάλλον και την βοήθεια των Τούρκων για αυτό τον σκοπό μια και τα πάμε πολύ καλά ΝΤΡΠΟ ΚΕΛΕΚΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Αν η δική σου επιλογή είναι να κάνεις το γιουσουφακι καντό εκείνα τα κόκαλα των ανθρώπων που δώσανε την ζωή τους για να είσαι ελεύθερος σήμερα από τα 400 χρόνια σκλαβιάς είναι το λιγότερο άτιμια

      Διαγραφή
    2. Όταν βλέπει ο κόσμος Έλληνα στρατηγό, να παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις της τούρκικης πρεσβείας για τον εορτασμό που έκαναν για την νίκη τους το '22 και τις σφαγές των ελληνικών πληθυσμών στη Μικρά Ασία, τί να περιμένεις και από τον ραγιαδάκο που το μόνο που ξέρει είναι να τρώει, να χέζει και να κοιμάται.

      Διαγραφή
  4. ΕΧΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΟΝΤΙΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.