Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διονύσης Σταμενίτης: «Προσθήκη περιοχών Έδεσσας και Αλμωπίας στην εναέρια χαλαζική προστασία»



Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΑ τέθηκε σε διαβούλευση το σχέδιο χαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα.

Στη νέα Προγραμματική Περίοδο (2025-2028) προβλέπεται η αύξηση των στρεμμάτων κάλυψης, με την προσθήκη νέων περιοχών, συμπεριλαμβανομένων και περιοχών της Έδεσσας (Βεγορίτιδα, Ορεινός Όγκος) καθώς και της Αλμωπίας.

Αναφορικά με το ζήτημα ο αρμόδιος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης: «Με εντολή που έχουμε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα του Πρωτογενούς Τομέα, θωρακίζοντας τον απέναντι στη μεγάλη πρόκληση της Κλιματικής Κρίσης. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο νέος σχεδιασμός για την εναέρια χαλαζική προστασία.

Μετά την εξέταση των αιτημάτων που είχαμε αλλά και την ανάλυση των δεδομένων, ως ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, προχωρήσαμε στον διπλασιασμό των στρεμμάτων κάλυψης και τον τετραπλασιασμό του προϋπολογισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, στο νέο πρόγραμμα εντάσσονται και περιοχές του Νομού Πέλλας, και συγκεκριμένα η Βεγορίτιδα και ο Ορεινός Όγκος της Έδεσσας και η περιοχή της Αλμωπίας. Ικανοποιείται ένα δίκαιο αίτημα των παραγωγών της περιοχής, καθώς στις περιοχές αυτές τα τελευταία χρόνια εκδηλώνονται όλο και συχνότερα φαινόμενα χαλαζόπτωσης.»
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. πως και του ξεφυγε του Καρασμαη αυτο αφου στους πεντε μηνες που εκανε υπουργος τρομαρα του τα ειχε φτιαξει ολα δεν αφησε τιποτα γγια τους αλλους ο βουδας της πελλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έγινε αγγελικουλα σε έβαλε ο Υφαατ να διαφημίσεις το μεγάλο έργο του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέρασαν πέντε μέρες από την δημοσίευση για το διπλασιασμό των στρεμμάτων για την εναέρια αντιχαλαζικη προστασία, ένας μήνας ,σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, από την απόφαση της διοίκησης του ΕΛΓΑ και Σταμενίτης τώρα το πήρε χαμπάρι και έβγαλε μια χλιαρή ανακοίνωση. Γιατί γνωρίζει ότι η δέσμευση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου ήταν να διπλασιάσει τα στρέμματα κλπ κλπ.
    Το αλάνι της αγροτιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιδού και η απόδειξη!!! https://www.agro24.gr/agrotika/epekteinetai-sta-diplasia-stremmata-i-enaeria-antihalaziki-prostasia-ypertriplasies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έκανες και κάτι να δικαιολογίσεις την ύπαρξη σου σαν υπουργός και τον μισθό που παίρνεις. Αυτό στο δίνω, μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι μπράβο βρε;.χάσαμε τόνους ροδάκινα που τα περνάν κλαρισια οι βιομήχανοι κ αυτός μια ανακοίνωση δεν έκανε..πολύ λίγος.
    Χάσαμε ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις και από το ότι μια μέρα μάζευαν ροδάκινα τα εργοστάσια και τρεις ήταν κλειστά..παίζουν με τον ιδρώτα μας..και δεν βγαίνει να πει ότι θα τα αποζημίωση άρα λίγος..δεν ξεχνάμε εκλογές θα ερθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς τα κλαρισια τα δουλεύουμε κανονικά στο κονσερβοποιίο

      Διαγραφή
  7. 08:25 Δεν έκανε τίποτα απολύτως. Όταν διπλασιαζονται τα στρέμματα σε όλη την Ελλάδα Ολουρμο να μην μπουν και κάποιες εκτάσεις της Πέλλας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ2 Σεπτεμβρίου 2024 στις 8:58 μ.μ.

    https://youtu.be/euTl1DNorHc?si=pyarAFW88w2Dz2eg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια κύριε υπουργέ. Επιτέλους κάποιος που νοιάζεται για την αγροτιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 11,52,θα μας πεις κάτι που έκανε για τους αγρότες; Νοιαστηκε για την ασυδοσία στο συμπυρινο; Έκανε κάτι που το καλό ροδακινο το πήραν κλαρισιο; Άφαντος. Μόνο βόλτες. Τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.