4.9.24

Ομάδες Γυναικών Γιαννιτσών και Έδεσσας - Σκύδρας: Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ


Εργαζόμενες και άνεργες,
Αυτoαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου,
Φοιτήτριες, Νέες μητέρες

Οι Ομάδες Γυναικών Γιαννιτσών και Έδεσσας - Σκύδρας (μέλη ΟΓΕ) σας καλούν να συμμετέχουμε μαζικά και να ενώσουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και τη νεολαία στη μεγάλη διαδήλωση στο πάρκο της ΧΑΝΘ, το Σάββατο 7/9/23 στις 17.30.

Διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στον ελεύθερο χρόνο, που μας στερούν επιχειρηματικοί κολοσσοί, Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις. Δίνουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση στην πολιτική που είναι εχθρική απέναντι στις ανάγκες των γυναικών και των οικογενειών μας, αφού τις βάζει στο ζύγι του κόστους για το κράτος και του οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους

Δε συμβιβαζόμαστε με τη δουλειά- τα ωράρια- τη ζωή λάστιχο

Δεν δεχόμαστε την απογείωση της εκμετάλλευσης και τη δουλειά ήλιο με ήλιο για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες. Αυτή φέρνει τα αμύθητα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Γιατί η ανάπτυξη τους μεταφράζεται για τις εργαζόμενες σε άγρια εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, με καθηλωμένους μισθούς, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις να κάνουν θραύση ιδιαίτερα στους κλάδους με μεγάλη γυναικεία συμμετοχή, όπως στον επισιτισμό-τουρισμό, το εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες.

Δε ανεχόμαστε την ακρίβεια, που τσακίζει τη ζωή μας.

Οι γυναίκες και οι οικογένειες μας δεν ξέρουμε που θα βρούμε χρήματα για να γεμίσουμε το καλάθι με τα απολύτως απαραίτητα, για να πληρώσουμε το νοίκι, ενώ χιλιάδες χρεωμένα νοικοκυριά ζουν με τον εφιάλτη των πλειστηριασμών και των εξώσεων.

Ζούμε με το άγχος πως θα δροσίσουμε το σπίτι μας το καλοκαίρι και θα το ζεστάνουμε το χειμώνα, τη στιγμή που οι όμιλοι της ενέργειας έχουν εκτοξεύσει τα κέρδη τους, όπως η ΔΕΗ που έχει 271% αύξηση κερδών σε σχέση με πέρυσι, αλλά δεν διστάζει να κόψει το ρεύμα για ένα 500αρικό σε σπίτι οικογένειας στην Καλαμάτα !!!

Μας έχουν λυγίσει με τους υπέρογκους φόρους (6,2 δις παραπάνω φόρους το 2024 σε σχέση με το 2023), ενώ οι μισθοί, το εισόδημα, οι συντάξεις είναι καθηλωμένοι.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την πολιτική που μπουκώνει με κέρδη τους επιχειρηματικούς ομίλους για τις πράσινες μπίζνες τους από το Ταμείο Ανάκαμψης και την ίδια στιγμή:

- στοιβάζουν τα παιδιά μας σε αίθουσες των 25-27 παιδιών συγχωνεύοντας τμήματα σχολείων και ολόκληρα σχολεία, όπως γίνεται με το κλείσιμο του Διαπολιτισμικού και την μεταφορά του στο 13ο γυμνάσιο με αποτέλεσμα την συγχώνευση 2 μεγάλων γυμνασίων- λυκείων του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

- χιλιάδες βρέφη και νήπια δεν έχουν δικαίωμα στη δωρεάν προσχολική αγωγή και φροντίδα, χιλιάδες παιδιά δεν έχουν δωρεάν δημιουργική απασχόληση, χιλιάδες παιδιά δεν έχουν δωρεάν ειδική αγωγή.

- οι γυναίκες και οι οικογένειές μας είμαστε αντιμέτωπες με αποδεκατισμένα δημόσια Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία από βασικές ειδικότητες, με μεγάλες ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού, με ελλιπές σε αριθμό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και υποχρεωνόμαστε να πληρώνουμε για γιατρούς, για φάρμακα, για εξετάσεις, για θεραπείες, όπως και για τον προγεννητικό έλεγχο, για τη γέννα, για τη φροντίδα του παιδιού που είναι πανάκριβο εμπόρευμα, ενώ στον τομέα της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙΥΑ) έχουν κυριαρχήσει τα ιδιωτικά κέντρα με κέρδη εκατομμυρίων.

Δε συμφιλιωνόμαστε με την πολιτική που λογαριάζει ως “κόστος” τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής μας, της κατοικίας, του περιβάλλοντος, όπως φάνηκε στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Έχουμε απέναντί μας ένα κράτος εχθρικό, που είναι απόλυτα ικανό να προστατεύσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αλλά ανίκανο να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες μας και να προστατεύσει τις ζωές μας με όλα τα αναγκαία αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά έργα.

Δεν συμβιβαζόμαστε με το τέρας του πολέμου, με τα βρώμικα ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Η ελληνική κυβέρνηση, με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Βελόπουλου κλπ συμμετέχει ενεργά στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, που μετράει πάνω από 40 χιλιάδες νεκρούς, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά.

21 δις € τα τελευταία 3 μόνο χρόνια, δόθηκαν από τους ματωμένους φόρους μας για την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, για να σκοτώνονται παιδιά στην Παλαιστίνη, για να ξεσπιτώνονται ολόκληροι λαοί στη Μ. Ανατολή, για να κλιμακώνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Τι σχέση έχει η φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, οι συστοιχίες Patriot στη Σαουδική Αραβία, οι σφαίρες και τα όπλα στην Ουκρανία με την άμυνα της χώρας μας; Από ποιόν μας προστατεύουν;

Δε ανεχόμαστε να γίνονται τα παιδιά μας κρέας για τα κανόνια τους, στέλνοντάς τα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας μας για τα ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα και για να εξασφαλίσουν οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι καλύτερη θέση στους τεράστιους ανταγωνισμούς που οξύνονται παγκόσμια.

Χτίζουμε ασπίδα προστασίας με τη συλλογική, αγωνιστική μας δράση

Η συλλογική δράση, η αγωνιστική στάση ζωής, η διεκδίκηση για όλα αυτά που μας ανήκουν αποτελούν τη μόνη διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής χωρίς εκμετάλλευση, βία, γυναικεία ανισοτιμία.

Δυναμώνουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους.

Οι Ομάδες Γυναικών Γιαννιτσών και Έδεσσας - Σκύδρας σας καλούν να γνωριστούμε και να παλέψουμε μαζί για:

· Μόνιμη και σταθερή εργασία με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με σταθερό ωράριο και αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των που προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

· Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξάρτητα εργασιακών σχέσεων. Μέτρα ουσιαστικής στήριξης και προστασίας της μητρότητας.

· Ενίσχυση των νέων ζευγαριών, ειδικά της πολύτεκνης και της μονογονεϊκής οικογένειας.

· Αποκλειστικά δημόσιοι και δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά.

· Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των νοσοκομείων όλης της χώρας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), μονιμοποίηση των συμβασιούχων, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες. Σύγχρονα, ασφαλή, επαρκή σε αριθμό ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για την κάλυψη των αναγκών ΟΛΩΝ των ασθενών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

· Την αναστολή όλων των πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών. Διαγραφή τόκων και επιτοκίων με κούρεμα του εναπομείναντος κεφαλαίου και ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές και δόσεις που να μπορεί ο δανειολήπτης να καλύπτει. Λαϊκή στέγη σύγχρονη, φθηνή για όλο τον λαό.

· Άμεσα μέτρα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές στο ύψος των αναγκών μας και με επαρκή χρηματοδότηση και ολοκληρωμένο σχεδιασμό για όλη την Ελλάδα.

· Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για τις κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους (όπως ξενώνων, συμβουλευτικών κέντρων κλπ), προστασίας του παιδιού και στήριξης της οικογένειας, στελεχωμένων με ειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών. Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς και κρατικούς φορείς για την πρόληψη.

· Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να ξηλωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να ματαιωθούν οι αποστολές Ενόπλων Δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

4 σχόλια:

  1. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΣΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.
    ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΥΤΩΝ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΓΕΙΙΝΗΣ, ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝΩ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.
    ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ, ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΛΥΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.

    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστή επισήμανση
    Διχως την αρμόζουν συμπεριφορα δεν ανθίζει το επιχειρην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσα δικαιώματα έχει ένας εργαζόμενος, άλλες τόσες υποχρεώσεις τον περιμένουν
    Καλά θα κάνει να μάθει πρώτα τον αυτοσεβασμο
    Έτσι δεν θα εκτιθεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσοχή παιδιά
    Προσοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.