Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην τελική ευθεία οι εργασίες για την ανανεωμένη και αναβαθμισμένη Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών (φωτο & βίντεο)



Αναβαθμισμένη θα είναι φέτος η Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών, οι προετοιμασίες για την οποία από τον Δήμο Πέλλας, βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Το προσωπικό του Δήμου Πέλλας, (Αντιδημαρχιών Γιαννιτσών, Ανάπτυξης & Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Καθαριότητας & Πρασίνου) εργάζονται "πυρετωδώς" για να είναι όλα έτοιμα την ερχόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου που θα γίνουν τα εγκαίνια.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, η Εμποροπανήγυρη φέτος, μετά από πολλά χρόνια, θα είναι εμφανώς αναβαθμισμένη, με ανανεωμένες και πιο σύγχρονες κατασκευές και στατική επάρκεια για την ασφάλεια εκθετών και επισκεπτών, με νέα διάταξη των χώρων των εκθετών, με μεγαλύτερη καλαισθησία, τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ενδελεχή έλεγχο των πιστοποιητικών και των εγκαταστάσεων των μηχανημάτων στο λούνα πάρκ.

Σε ότι αφορά ειδικότερα στις εγκαταστάσεις του λούνα παρκ, όπως μας ενημερώνουν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Δεληγιαννίδης και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Νίκος Δόντσης, γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι πιστοποίησης καταλληλότητας, αλλά και επιτόπιοι έλεγχοι από το σύνολο των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Πέλλας (Τεχνική Υπηρεσία, Πολεοδομία, Γκαράζ). Παράλληλα, θα γίνουν και δοκιμές της λειτουργίας των μηχανημάτων, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών. Επίσης, από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής υπάρχει η μέριμνα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, ώστε όλα να είναι νόμιμα και ασφαλή στις εγκαταστάσεις και στη λειτουργία του λούνα παρκ.

Η διάταξη των χώρων θα διαφοροποιηθεί σε κάποιο βαθμό, ενώ σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Γιαννιτσών Εύη Θεοδωρίδου, θα υπάρξουν εκθέσεις από τοπικές επιχειρήσεις για πρώτη φορά και επί της οδού Χατζηδημητρίου μπροστά από το Δημαρχείο, αλλά και εκθέσεις στον προαύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

Αισθητή είναι λοιπόν φέτος η ανανέωση της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών, από όπου κατά την 8ήμερη διάρκειά της (6 έως και 13 Σεπτεμβρίου) θα περάσουν χιλιάδες επισκέπτες.

Τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης θα πραγματοποιηθούν, στις 8.30 το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου, από τον Δήμαρχο Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη, παρουσία εκπροσώπων της εκκλησίας, πολιτικών, και των τοπικών αρχών. Να σημειωθεί ότι θα προηγηθεί πατινάδα που θα ξεκινήσει από την πλατεία Γκόνου Γιώτα και θα διασχίσει την οδό Χατζηδημητρίου, με χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων από το Δήμο Πέλλας τα οποία θα κατευθυνθούν στο Δημαρχείο, με τελικό προορισμό το Ανοιχτό Θέατρο, όπου και θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, αμέσως μετά τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης.

Πλήθος εκθετών και χιλιάδες επισκεπτών αναμένεται να δώσει και φέτος για άλλη μια χρονιά το παρόν σε αυτόν τον θεσμό, ο οποίος όπως τονίζει ο Δήμαρχος, «δεν είναι απλώς ένας χώρος αγοραπωλησίας προϊόντων, είναι μια γιορτή της τοπικής μας παράδοσης, της δημιουργικότητας και της επιχειρηματικότητας».








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Η ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής, όμως, θα συνεχίσει να υφίσταται, το ίδιο και η βρώμα που αναδύεται από τις ψησταριές, η ηχορύπανση και τα σκουπίδια που πετάνε οι έμποροι σε κάθε σημείο της εμπροπανήγυρης. Οι υποσχέσεις για την μεταφορά της σε χώρο του πρώην στρατοπέδου Φιλιππάκου έμειναν στα λόγια και όπως φαίνεται δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν να έβαλε μια γιαγιά 100 χρονών κραγιον και είπε ..."τώρα ξανάγινα κοριτσάκι...".
    Η Εμποροπανήγυρη πρέπει να φύγει από το κέντρο της πόλης αν θέλουμε να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί.
    Θυμάμαι πριν από αρκετά χρόνια τον μόλις προηγούμενο δήμαρχο που είχε δηλώσει σε κάποια εγκαίνια.." τελευταία χρονιά που η εμποροπανήγυρη γίνεται σ αυτό το χώρο..¨
    Από τότε τίποτε...Πολλά ακούστηκαν για συμφέροντα που δεν "επιτρέπουν" τη μεταφορά..
    Άντε να δούμε αν κάποτε... κάποιος ..με "μέζεα του στεατοπυγικού του συστήματος" μπαμπάτσικα θα το κάνει πράξη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια ανανέωση και αναβάθμιση μιλάτε, η αισθητική των νέων παράγκων ειναι κάτω του μετρίου, όσο για την κατασκευή τους...basic , απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν περιμέναμε από το νέο δήμαρχο αυτό το αισχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην περιμένεις μεταφορά του πανηγυριού σε άλλη περιοχή τώρα που το αναβαθμίζουν. Βαμμένα νούμερα με φρέσκια λευκή μπογιά και νέα νούμερα στις θέσεις των πάγκων. Τέτοια αναβάθμιση δεν έχει γίνει ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλο γκρίνια είστε βρε!!αφήστε να δούμε το τι θα αλλάξουμε και μετά σχολιάζουμε!!πάντως οι πάγκοι είναι καλαίσθητοι και ασφαλείς σε σύγκριση με τις παλιό λαμαρίνες που έβαζε ο προηγούμενος εργολάβος!!τώρα σε ποιον εργολάβο αναθέσαμε τους πάγκους;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε κανέναν γνωστό μαλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα σε κάποιον υποψήφιο του συνδυασμού του. Γνωστή τακτική... Γέμισε το δημαρχείο με υποψήφιους του φουντουκιδη.

      Διαγραφή
  8. Για τουαλέτες υπάρχει κάποια πρόβλεψη? Ή παλι θα στήσουν παραπέρα 2-3χημικες για τα μάτια του κόσμου. Ο κόσμος από τις ψησταριές έχουν αναρωτηθεί που κατουράει? Οι παραγκες μας μάραναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1 χημική τουαλετα στησαν ολη και όλη, και ετοιμασαν καθισματα για εκατονταδες άτομα. Φιάσκο από τα λιγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.