Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Η ανανέωση της εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών δίνει νέα πνοή



H εμποροπανήγυρη των Γιαννιτσών είναι ένας αυθεντικός λαϊκός θεσμός, βαθιά ριζωμένος στο χρόνο και στις καρδιές των Γιαννιτσωτών, των κατοίκων της Πέλλας και της Μακεδονίας. Έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακριά, καθώς έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Αυτό υπογράμμισε ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης στο χαιρετισμό που απηύθυνε στα χθεσινά εγκαίνια της εμποροπανήγυρης των Γιαννιτσών.

Αξίωμα του χρόνου, πρόσθεσε ο κ. Καρασμάνης, είναι οι θεσμοί να εκσυγχρονίζονται, να αναβαθμίζονται και να εμπλουτίζονται με νέες δραστηριότητες, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής. Γιατί, ότι δεν ανανεώνεται και παραμένει στάσιμο, ξεθωριάζει στο πέρασμα του χρόνου.

Οι φετινές καινοτομίες που υιοθετήθηκαν, με τις καινούργιες και σύγχρονες κατασκευές στα περίπτερα της εμποροπανήγυρης, τη νέα διάταξη των χώρων, με περισσότερη καλαισθησία και τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, αλλά και ο «αέρας ανανέωσης» με νέες δραστηριότητες και πολιτιστικά δρώμενα, παρέχουν τα εχέγγυα αναβάθμισης της εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών, τόνισε ο κ. Καρασμάνης, συγχαίροντας παράλληλα τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους του Δήμου για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επιτυχή διοργάνωση της φετινής εμποροπανήγυρης.

Από την πρώτη στιγμή που εξελέγη η νέα Δημοτική Αρχή, επισήμανε ο βουλευτής Πέλλας και πρώην Υπουργός, έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο Δήμος Πέλλας. Αλλά κυρίως να διεκδικήσουμε δυναμικά ότι αξίζει ο τόπος και οι πολίτες της Πέλλας.

Καρπός αυτή της συνεργασίας είναι η παραμονή του Πρωτοδικείου, επειδή ο Νομός μας είχε χαρακτηριστεί από το 2007, (επί προεδρίας μου στην επιτροπή των Περιφερειών της Βουλής, ως παραμεθόριος Νομός). Το ίδιο συνέβη και με τα νοσοκομεία του Νομού, που κατατάχθηκαν στις λεγόμενες άγονες περιοχές Α’, με τα υψηλότερα επιδόματα για την προσέλκυση και παραμονή νέων γιατρών και ιατρικού προσωπικού.

Το ίδιο θα συμβεί και με το Φράγμα του ποταμού Αλμωπαίου, ένα έργο τεράστιας αναπτυξιακής, οικονομικής και περιβαλλοντικής σημασίας, (με το οποίο έχω ταυτιστεί προσωπικά), είπε ο κ. Καρασμάνης. Ένα έργο που θα αρδεύσει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, θα ωφελήσει 25 χιλιάδες αγρότες του Νομού, θα αντιμετωπίσει προβλήματα λειψυδρίας και επάρκειας νερού και είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Είμαι αισιόδοξος, κατέληξε στον χαιρετισμό του ο κ. Καρασμάνης, ότι η φετινή εμποροπανήγυρη των Γιαννιτσών θα σημειώσει επιτυχία και θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για τους εκθέτες και τους επισκέπτες της.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Ανανέωση της Βουλής πρέπει να γίνει και να μην ξαναβάλεις εσύ υποψηφιότητα. Φτάνει πια δεν βλέπεις ότι δεν μπορείς να προσφέρεις τίποτα στον τόπο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααα βρε Γιώργο μου Γιώργο μου… Μιλάς εσυ για αχαριστία εεε;;; Από τι βλέπω εσυ είσαι ο ευεργέτης της αχαριστίας καλά μου λέγανε. Ξεχνάς τα πάντα και τους παντες!! Έχει ο καιρός γυρίσματα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανίκανος μέχρι εκεί που δεν πάει.Ενα έργο στον ρημαδοτοπο μας δεν είδαμε,οι μοναδικοί χωρίς κάθετο άξονα με Εγνατία δεν συζητάμε για την σύνδεση με Θεσσαλονίκη.Και τώρα θα παλέψει με τον καινούργιο Δήμαρχο για την αναβάθμιση του τόπου μας.Α ρε λουρα που θέλεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς για εμποροπανήγυρη είναι κάποιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι σχέση έχει το ΦΡΑΓΜΑ του Αλμωπαίου με την Εμποροπανηγυρη των Γιαννιτσων ?????????
    Μάλλον για τα πανηγύρια εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παια δηλαδή μπορεί να είναι η επιτυχία και τα θετικά αποτελέσματα για τους εκθέτες και τους επισκέπτες της φετινής εμποροπανήγυρης ? για παράδειγμα 15 αντί 10 σουβλάκια?
    Παλαιότερα η εμποροπανήγυρη ήταν γνωστή σε διπλανούς νομούς ως πανήγυρη των παπουτσιών... γιατί οι περισσότεροι πάγκοι είχαν παπούτσια, οι επισκέπτες αγόραζαν τουλάχιστον 5 ζευγάρια με αποτέλεσμα πολλά μαγαζιά της αγοράς να κλείσουν... Το πανηγύρι δεν έχει ούτε χαρακτήρα ούτε καμμία σχέση με την παράδοσή μας, όλοι το γνωρίζουμε και αυτό γιατί ο τόπος μας τα τελευταία 30 χρόνια έχει μείνει πολύ πίσω από όλους τους διπλανούς νομούς. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά δηλ. με ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους, με καθαριότητα, με πράσινο, με αλλαγές στην κυκλοφορία, με πεζοδρόμια, με σωστή αστυνόμευση στα τραπεζοκαθίσματα και κάποιο έργο γιατί στην επόμενη ισχυρή βροχόπτωση είναι σίγουρο ότι η πλατεία και η Χατζηδημητρίου θα γίνει λίμνη κ.α. και βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό ο μπαρμπαγιωργος έγινε ένα με τον Φουντουκίδη θα τρελαθούμε… μέχρι εχθές ήταν στα δικαστήρια με την Ποπη. Ρε Γιώργο τι χάπια πίνεις και δεν μας δίνεις;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρειάζονται πολλά ακόμη για το νομό. Ένας κούκος όμως δε φέρνει την άνοιξη. Τουλάχιστον ο Μπάρμπα Γιώργος δεν έχει καταχραστεί χρήματα δεν έχει πάρει μίζες. Είναι καθαρός. Και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά για τους υπόλοιπους βουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το βάζουμε και το χέρι στην φωτιά για να ξέρουμε. Αυτά θα τα δείξει ο πάροδος του χρόνου. Στην Δύση έφτασε. Μετά το βουλευτιλίκι να δούμε τι θα εμφανίσει και που θα είναι. Είδωμεν!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ρε Καρασμανη καλά τα λες όλα ως εδώ. Όμως έχω μια τεράστια απορία. Εκείνο το ψιλό το παιδί που το είχες συνέχεια μαζί σου που είναι; Άνοιξε η γη και τον κατάπιε;; Ή το έχεις στην κατάψυξη για να έρθει μετά από εσένα να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο σου;;;

      Διαγραφή
    3. Σπουδάζει τώρα στο ΕΑΠ. Όταν πάρει το πτυχίο με το καλό θα συνεχίσει να τον ακολουθεί.

      Διαγραφή
    4. Άρα καλά είπαμε θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο σου μετά το πέρας τον σπουδών του… ψιλεεεε τυχερούλη.. όλα έτοιμα στρωμένα ποιος σε πιάνει γατααααα!!!!!

      Διαγραφή
  9. Επειδή τον ξέρω τον ψιλό καλά δεν γ@@@ ψιλά καπέλα. Δεν έχει ανάγκη ουτε καρασμανη ουτε κανέναν. Απεναντίας ο καρασμανης τον έχει ανάγκη. Και αν τον αξίωση ο θεός να κάνει αυτό το βήμα την ευχή του θα την πάρει από τον δάσκαλο του τον Κωστα. Και θα ξεκινήσει τον αγώνα του. Όχι ότι τώρα δεν τρέχει να δει κόσμο σε χωριά του νομου. Αλλά για επίσημα μιλάμε. Και στο κάτω κάτω εδώ που τα λέμε μακάρι να ήταν στην πολιτική άτομα σαν τον ψιλό. Γνήσια ατόφια αγαπημένα στον κόσμο. Διαμαντόπετρα ο ψιλός. Ποντάρω και εγκρίνω με 1000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.