Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: «Είμαστε αποφασισμένοι να τρέξουμε γρήγορα στις αλλαγές που χρειάζεται η πρωτογενής παραγωγή»



«Ξέρουμε που θέλουμε να πάμε τον Πρωτογενή Τομέα, έχουμε μετρήσει τις δυνάμεις μας, και έχουμε αξιολογήσει τις δυνατότητες μας, που είναι ομολογουμένως, πολλές», τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή στη συζήτηση επι του σχεδίου νόμου του ΥΠΑΑΤ για τα ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ προϊόντα.

Όσον αφορά το σχέδιο νόμου ό Υφυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που εντάσσεται στη συνολική στρατηγική που χαράσσουν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση των ελληνικών προϊόντων συνολικά. Ενώ επανέλαβε ότι η πάταξη των ελληνοποιήσεων, ο έλεγχος, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η εξωστρέφεια είναι βασικά σημεία ενός σχεδίου που υλοποιεί το ΥΠΑΑΤ και το οποίο επιχειρεί να προστατεύσει τα ελληνικά προϊόντα.

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου ο κ. Σταμενίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ και αφορούν τον πρωτογενή τομέα, επισημαίνοντας ότι είναι αποδεδειγμένο ότι όποτε τα δημοσιονομικά της χώρας το επιτρέπουν, η κυβέρνηση προχωρά σε παρεμβάσεις τόνωσης του εισοδήματος των παραγωγών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το μέτρο της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Τέλος, ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας λόγω της Κλιματικής Κρίσης κυρίως, με κορυφαία παραδείγματα τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές στον Έβρο το 2023, επεσήμανε ότι οι δυσκολίες δεν αποτέλεσαν, σε καμία περίπτωση, άλλοθι για να σταματήσει η εφαρμογή εκείνων των πολιτικών που θα μετασχηματίσουν τον πρωτογενή τομέα και θα τον καταστήσουν κινητήριο δύναμη της ελληνικής οικονομίας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. ο δρόμος Γιαννιτσών Χαλκηδόνας πότε θα φιαχτεί μάστορα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτόν τον τρέχει προφανώς με συνοδεία γιατί ως απλός πολίτης μπαίνεις στην ουρά πίσω από τις νταλίκες.
      Κοινώς μας τρέχουν και μάλλον μας δουλεύουν, αλλά κάποιοι εκεί, το χέρι τους πάει στο 41%

      Διαγραφή
  2. Από το πολύ το τρέξιμο, έχετε κάψει την μηχανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρέξτε πρώτα το θέμα με τα παραμορφωμένα που επίγει να ξέρουμε τι θα κάνουμε και έχετε καιρό να δώσετε λύσεις και για τον πρωτογενή τομέα. Να τα κόψουμε ή όχι, να παραγγείλουμε φυτά και να ξαναφυτέψουμε, τι σκ@τ@ να κάνουμε. Βγάλτε μια ανακοίνωση γιατί ο καιρός περνάει κι εσείς τον αετό τον αμολάτε όλο και πιο πάνω.
    Και απορώ εσύ υπουργός του νομού και αντί να ξεσκιστείς για θέματα που καίνε τους ψηφοφόρους σου, στρογγυλοκάθισες στην καρέκλα σου, παιρνεις τα φράγκα και πέρα βρέχει. Δεν βλέπεις και δεν ακούς γύρω σου τι γίνεται, ανθρώπους δεν έχεις να σε ενημερώσουν. Τόση αδιαφορία πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην τρελενεσαι για τα ροδάκινα τώρα..όσο θα εδεινε αποζημίωση για μειωμένη παραγωγή. Όσο θα δώσει αποζημιώσεις για τις φετινές βροχοπτώσεις ..Ε τόσο θα δώσει κ για τα παραμορφωμένα...δεν τον νοιάζει βρε...απλά ξεχνάει εκλογές έρχονται σήμερα είναι αύριο δεν είναι
      Πιστεύω το δεύτερο είναι πιο κοντα

      Διαγραφή
  4. Ρώτα την κυρία κασελακενα η αλλιώς κυρία φουγαρο.κυρια κολοτουμπα κάτι ξέρει συτη θα σε απαντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα φύγει από υφυπουργός και θα τον ρωτάνε τι έκανες για τον νομο σου και θα ξύνει το κεφάλι του. Η απόλυτη ανυπαρξία… λυπάμαι για λογαριασμό του κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο άνθρωπος δεν ξέρει τι του γίνεται. Τα έχει μπερδέψει Τώρα θα μας κάνει τον δρόμο Γιαννιτσά Αλεξάνδρεια Νισελι. Τρομάρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας του πει κάποιος δικός του να σταματήσει να μιλάει στην τηλεόραση.
    Η ίδια κασέτα .
    Μαστίχα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν παίζεται ο Διονύσης μας ,τον είδα χθες το απόγευμα στο κανάλι της βουλής, να μιλά σε ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας .Τον βλέπω τώρα σε μία φωτογραφία να χορεύει σε γάμο που έγινε χθές. Έχεις δίκιο 9,15 με το σχόλιο σου. Τι να πω; Πώς λένε, όπου γάμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2,25, και αύριο θα είναι και μεθαύριο. Ας είναι καλά η Γεωργία μια γύρα στα σπίτια στα Γιαννιτσά, μια αγκαλιά και φιλιά στο δρόμο, στην εκκλησία, στα πανηγύρια θα γεμίσει η κάλπη .Ποίος νομίζεις τον βγάζει; Το ανύπαρκτο έργο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.