Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χωρίς βίζα οι Έλληνες τουρίστες και επιχειρηματίες στην Κίνα



Από αύριο, 1η Οκτωβρίου, οι Ελληνες τουρίστες αλλά και οι επιχειρηματίες που θα επισκέπτονται για βραχυχρόνιο διάστημα την Κίνα ,δεν θα χρειάζονται βίζα.
Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Κινέζος υπουργός  Εξωτερικών Γουάνγκ Γι κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ελληνα ομόλογό του, Γιώργο Γεραπετρίτη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

«Στηρίζουμε τον ελληνικό τουρισμό», τόνισε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε με έμφαση: «Η Ελλάδα, είναι τόσο γνωστή, που δεν έχει ανάγκη από διαφήμιση ως τουριστικός προορισμός».

Ο Γουάνγκ Γι, που είναι και μέλος του πανίσχυρου Πολιτικού Γραφείου του ΚΚ Κίνας, τόνισε στον κ. Γεραπετρίτη, για τις σχέσεις των δύο χωρών: «Εκπροσωπούμε αρχαίους πολιτισμούς με ιστορία αιώνων. Οι αρχαίοι πολιτισμοί έχουν μία μακροχρόνια θεώρηση της ιστορίας και αυτό είναι καλό στις μακροχρόνιες μεταξύ τους σχέσεις».
Τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί μάλιστα στην Κίνα  με συμμετοχή και της Ελλάδας το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο Κλασσικών σπουδών.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών συνεχάρη μάλιστα τη χώρα μας για την εκλογή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, τονίζοντας ότι το Πεκίνο προσβλέπει στη μεταξύ μας συνεργασία για την προώθηση των αρχών του χάρτη του ΟΗΕ. «Εκτιμούμε την  πολιτική αρχών που ακολουθεί η Ελλάδα και τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία “One belt, one road”, τόνισε ο Γουάνγκ Γι, φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι «η Κίνα ήρθε και επένδυσε στο λιμάνι του Πειραιά σε μια δύσκολη περίοδο». Πρόσθεσε μάλιστα ότι στον τομέα της πράσινης μετάβασης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ,η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή και η Κίνα έχουν μεγάλο περιθώριο συνεργασίας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.