Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χαλκιδική: Σημαντικά προβλήματα λόγω υπερτουρισμού και έλλειψης υποδομών



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας έως το τέλος Σεπτεμβρίου βρίσκεται ο Δήμος Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική σύμφωνα με τον δήμαρχο Μανώλη Καρρά. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο υδροφόρος ορίζοντας έχει κατέβει χαμηλά λόγω ανομβρίας και του μεγάλου αριθμού του πληθυσμού και των τουριστών, πρόσθεσε. Ο νομός Χαλκιδικής έχει το χειμώνα 100.000 κατοίκους που το καλοκαίρι φθάνουν το 1,5 εκατομμύριο, τόνισε και πρότεινε να εξεταστεί σοβαρά και το θέμα της αφαλάτωσης.

Οι τουριστικοί δήμοι πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά ως προς τις χρηματοδοτήσεις από την Πολιτεία επισήμανε ο κ. Καρράς και μίλησε για μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του σχεδιασμού των δήμων της Χαλκιδικής. Υπάρχουν 25.000.000 ευρώ σε σχεδιασμένα έργα υδροδότησης στο Δήμος Νέας Προποντίδας πρόσθεσε και ψάχνουμε χρηματοδότηση. Χρειαζόμαστε fast track διαδικασίες, κατέληξε.

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε ότι θα έπρεπε εδώ και καιρό να υπάρχει ένα παρατηρητήριο για τα θέματα του νομού και πρόσθεσε ότι η Χαλκιδική αντιμετώπισε μέχρι σήμερα κοντόφθαλμα το σχεδιασμό για το μέλλον της. Απαιτείται χρηματοδότηση για την εξέλιξη των υποδομών του νομού ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αυξημένη τουριστική κίνηση και την οικιστική ανάπτυξη, πρόσθεσε.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.