26.9.24

H Mαρία Παπαδοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού - 27 Σεπτεμβρίου


Μια μέρα γιορτής αφιερωμένη στην εξερεύνηση και τα ταξίδια .Ο τουρισμός αναπτύσσει δεσμούς μεταξύ ανθρώπων και δημιουργεί νέες εμπειρίες και γνώσεις.
Σε  κάθε σημείο ανά τον κόσμο και ανά  την Ελλάδα ο τουρισμός αναδεικνύει τις μικρές, καθημερινές ομορφιές και τη μοναδικότητα του κάθε τόπου, σε κάθε πόλη, σε κάθε νησί, σε κάθε χωριό ή γειτονιά.  Κάθε  ταξίδι είναι μια νέα εμπειρία που  μας εμπνέει για περισσότερες νέες ανακαλύψεις, με στόχο να γνωρίσουμε νέους τόπους. Η συναναστροφή με τους ντόπιους, οι συμβουλές τους, τα κρυμμένα μυστικά και οι αυθεντικές στιγμές κάνουν κάθε ταξίδι ξεχωριστό.
Στόχος μας είναι  να ενταχθεί και το Λουτροχώρι μας στον τουριστικό χάρτη των προορισμών όχι μόνο σε πανελλαδικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως Δήμος Σκύδρας καταθέσαμε πρόταση για την ΤΚ Λουτροχωρίου στη δράση «Τουριστική Ανάπτυξη» για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του Υποέργου 3 «Τουρισμός υγείας και Ευεξίας με την Αξιοποίηση Ιαματικών Πηγών»  και ειδικότερα για την Πρόσκληση «Αναβάθμιση των υφιστάμενων ή δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού» ύψους 1.140.000,00€ πλέον ΦΠΑ , όπου η ιδία συμμετοχή του Δήμου ανέρχεται στο 50% από ιδίους πόρους. 
Το Λουτροχώρι του Δήμου Σκύδρας  χτισμένο στους πρόποδες του όρους Κάμπερ έχει υψόμετρο 90 μέτρα. Ένα χωριό μοναδικής ομορφιάς με πανοραμική θέα προς την πεδινή δενδροκαλλιεργημένη πεδιάδα σε συνδυασμό με τον όμορφο πευκώνα του χωριού, συνθέτουν ένα τοπίο ονειρικό. Οι  ιαματικές πηγές του χωριού είναι πανελληνίως γνωστές για τις ποικιλόμορφες θεραπευτικές τους ιδιότητες κυρίως για δερματικές παθήσεις. Με τη θερμοκρασία του νερού να είναι 18ο C και  τα χαρακτηριστικά του ψυχρού HCO3-Na- Ca- Cl- Mg- HS- B- K υποτονικού, ασθενώς ραδιενεργού ιαματικού νερού. Θεραπευτικές ενδείξεις αφορούν κυρίως τις δερματικές παθήσεις και ακολούθως τις παθήσεις του πεπτικού συστήματος, τις παθήσεις των πνευμόνων καθώς και τις  μυοσκελετικές .

Για την «Αλλαγή Σκυτάλης»
Η επικεφαλής Παπαδοπούλου Γ Μαρία

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στην Αλλαγή Σκυτάλης ! Τέτοιου είδους προτάσεις προάγουν το κοινό συμφέρον και την εξέλιξη του Δήμου Σκύδρας ! Συνεχίστε έτσι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ . ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.