Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γρήγορο ίντερνετ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα νέα voucher



Έρχονται νέα voucher για γρήγορο ίντερνετ. Όπως είπε σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ”  NewsRoom” ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου,  δύο νέα voucher αλλάζουν τελείως την πραγματικότητα της ευρυζωνικότητας στις σταθερές επικοινωνίες.. πρόκειται για το Smart Readiness και το Gigabit Voucher.
« Στην Ελλάδα έχουμε  καλές και γρήγορες κινητές  επικοινωνίες .Στις σταθερές επικοινωνίες πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο .Πρέπει να λέμε την αλήθεια και να παραδεχόμαστε τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε .Την ώρα αυτή υπάρχει πραγματικά μεγάλη κινητικότητα στην αγορά των σταθερών επικοινωνιών .

Διότι το Smart Readiness μας πληρώνει την οπτική ίνα μέσα στην πολυκατοικία .Δηλαδή μπορεί να περνάει η οπτική ίνα έξω από το σπίτι μας αλλά εάν κάποιος είναι στο πέμπτο όροφο και θέλει να φέρει οπτική ίνα πιθανώς θα πρέπει να πληρώσει για αυτό .Και εάν η οικοδομή είναι μεγάλη και ενδιαφερόμαστε μόνο εμείς  τότε πιθανώς να μην μας την φέρουν . Με το Smart Readiness 120 χιλιάδες σπίτια θα πάρουν voucher για να φτιάξουν αυτή την εσωτερική εγκατάσταση .
Και τις επόμενες ημέρες έρχεται η ΚΥΑ προκειμένου να πάρουμε την διαφορά της τιμής από μια απλή σε μια ευρωζωνική σύνδεση πάνω από 250  Mbps. Ωστόσο αυτή πιθανώς να υπογραφεί σήμερα .Άρα αυτή τη διαφορά για δύο χρόνια την καλύπτουμε από το Gigabit Voucher και μαζί με το Smart Readiness ερχόμαστε πλέον να αλλάξουμε τελείως την πραγματικότητα της ευρυζωνικότητας στις σταθερές επικοινωνίες » σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Και συνέχισε λέγοντας πως « δικαιούχος μπορεί να είναι όποιος επιθυμεί, καθώς δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Η πλατφόρμα για το Smart Readiness υπάρχει ήδη, αλλά και οι εγκαταστάτες και οι πάροχοι πλέον μπαίνουν στο παιχνίδι πολύ πιο ενεργά για να προτείνουν στις πολυκατοικίες να συνδεθούν».

Για το Gigabit Voucher
Τέλος μίλησε για το Gigabit Voucher. «  Για το Gigabit Voucher χρειάζεται όμως υπομονή μερικές μέρες, καθώς αναμένεται να βγει και αυτή η πλατφόρμα» τόνισε.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ας μας πούνε πότε θα φτιάξουν τα δίκτυα στα χωριά. Όχι 250Mbps, ούτε 2,5Mbps δεν πιάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.