Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι δικηγόροι συζητούν για Δικαιοσύνη, Δικηγορία και νέο Κώδικα Δικηγόρων- 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων



Ξεκίνησε στην Αλεξανδρούπολη το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων

Με κεντρικό μήνυμα «Από την Δικηγορία που ζούμε στην Δικηγορία που αξί-Ζουμε» άρχισαν στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη οι εργασίες του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Δικηγορικών Συλλόγων, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024.
Σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στο Συνέδριο θα τεθούν όλα τα μείζονα ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και τη Δικηγορία και ιδίως τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Δικηγόρων.
Κατά την εναρκτήρια εκδήλωση υπήρξαν χαιρετισμοί επίσημων προσκεκλημένων μεταξύ των οποίων και του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, ενώ ακολούθησε η εισαγωγική ομιλία του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρη Βερβεσού.
Στις δηλώσεις του σύμφωνα με το ertnews.gr ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε στον νέο Ποινικό Κώδικα, λέγοντας ότι προσπαθεί να απαντήσει στο αγωνιώδες αίσθημα της κοινωνίας για ασφάλεια και έκλειψη της αίσθησης ατιμωρησίας και πως όσοι σκοπεύουν να εγκληματήσουν θα πρέπει να ξέρουν πως ο κίνδυνος να μπουν στη φυλακή είναι σοβαρός.
Σχετικά με το φαινόμενο της βίας ανηλίκων, υπογράμμισε ότι οι νέες διατάξεις που φέρνει το υπουργείο είναι η πιο αυστηρή ποινική μεταχείριση κυρίως των γονέων, ενώ για τους ανηλίκους θα εφαρμοστούν άμεσα και αναμορφωτικά προγράμματα, όπως η ένταξη σε ομαδικές αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, προκειμένου να ξεφύγουν από την εγκληματικότητα.
Στο συνέδριο συμμετέχουν περίπου 300 δικηγόροι, Πρόεδροι και μέλη Δικηγορικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, καθώς και αρκετοί ακόμη ως συνοδοί τους.
Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Γιαννιτσών, Έδεσσας και Κιλκίς είναι εκεί!
(Στη φωτογραφία πάνω, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων (από αριστερά): Κιλκίς Ευρώπη Αρτόγλου, Γιαννιτσών Χρήστος Τανάσκος και Έδεσσας Μάνια Γαϊσίδου.
Δ. Μπ.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. δεν χρειάζομαστε τόσες πολλές θέσεις στα πανεπιστήμια....πολλοι δικηγόροι κακές υπηρεσίες...το ίδιο όπως και πολλά μαγαζιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.