6.10.24

Με απόλυτη επιτυχία ο Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2024 (βίντεο & φωτο)


Δήμαρχος Πέλλας: «Προάγουμε την αξία της εθελοντικής συμμετοχής και τιμούμε τους αγώνες θυσίας των προγόνων μας»


Με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή δρομέων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2024 που διοργάνωσε ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, στη μνήμη των 120 ηρωικών πολιτών που εκτελέστηκαν στις 14 Σεπτέμβρη 1944. Η παρουσία των δρομέων, των περιπατητών, των μαθητών, των συνοδών –γονέων και των εθελοντών, ήταν μαζική και ενθουσιώδης αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στην επετειακή ημέρα.
Ο Δήμαρχος Πέλλας, Στάθης Φουντουκίδης, λίγο πριν από την εκκίνηση καλωσόρισε τους δρομείς, ευχήθηκε να απολαύσουν την διαδρομή και τόνισε: «Αυτό το σπουδαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της πόλης εμπνευσμένο από τη θυσία των ηρωικών συντοπιτών μας τον Σεπτέμβριο του 1944, συνδέει το παρελθόν με το παρόν και στέλνει το μήνυμα της αξίας του εθελοντισμού σε δράσεις με κοινωνικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας παράλληλα την ιστορία του τόπου μας. Ο Δήμος Πέλλας αποδεικνύει εμπράκτως ότι προάγει την αξία της εθελοντικής συμμετοχής και τιμά τους αγώνες θυσίας των προγόνων μας».
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε  την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών, το Τμήμα Τροχαίας Πέλλας, την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, τους εργαζόμενους, τους χορηγούς και όλους τους εθελοντές στα Γιαννιτσά, στις Αμπελειές, στον Νέο Μυλότοπο και στην Αξό, που με τη δυναμική τους παρουσία συωέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Στις 9:00 π.μ., ο κ. Φουντουκίδης έδωσε την εκκίνηση του ημιμαραθωνίου,  ενώ ακολούθησε στις 9:10 π.μ. η εκκίνηση του Δρόμου των 5,5 χλμ. «Βαγγέλης Βρόντζος», από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιάννη Γυριχίδη.
Ακολούθησε ο Δρόμος Μαθητών Δημοτικών Σχολείων 1.000μ στα Γιαννιτσά, στις Αμπελειές, στο Ν. Μυλότοπο, στην Αξό.
Στον τερματισμό, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, πλήθος κόσμου με ενθουσιασμό χειροκρότησε την προσπάθεια των δρομέων, στους οποίους απονεμήθηκε το μετάλλιο του Δρόμου Θυσίας.
Να σημειωθεί ότι πρώτος στον ημιμαραθώνιο τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Καρατζάς από τη Μελίκη Ημαθίας και στον Δρόμο των 5,5 χλμ. πρώτος ήρθε ο Ραφαήλ Κατσούλας από τα Γιαννιτσά.
Στον αγώνα των 5,5 χλμ., εκτός των άλλων, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Κώστας Δεληγιαννίδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ευφροσύνη Μερεμητσάκη, ο Διευθυντής Αστυνομίας Πέλλας, Ταξίαρχος Πέτρος Περδικάτσης κα. 
Παραβρέθηκαν και απένειμαν μετάλλια οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού Γιάννης Γυριχίδης, Γιαννιτσών Εύη Θεοδωρίδου, Παιδείας Θέμης Μάγγος, Ανάπτυξης Νίκος Δόντσης, Οικονομικών Τζένη Δεντσίδου, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Άνθιμος Βασιλειάδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Κουτούδης, ο Πρόεδρος της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών Νίκος Τομπουλίδης.
Η Φιλαρμονική Γιαννιτσών, η Φιλαρμονική Δήμου Πέλλας και μουσικές μπάντες, σε κόμβους της διαδρομής, συνέδραμαν τα μέγιστα στην διοργάνωση, ντύνοντας την δράση με μουσική.


drthi24 

4 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΚΕΤΟ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΡΙΨΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να τα χεις λίγο μπάχαλο στο μυαλό σου...πρόσεξέ το

      Διαγραφή
    2. Το σκεφτηκες καθολου να σταματησεις και να χειροκροτησεις;;;

      Διαγραφή
  2. παρεμπιπτόντως με τις επιτυχίες, ξεχάσατε καποιες λεπτομέρειες -πταισματα ! Εκει στην λαική Γιαννιτων απεναντι από το ανοιχτό θεατρο το ενα το υποστεγο ,που ειναι κατω από το πεζοδρόμιο, πρεπει να εχει βγει[προχθές ]. Εμποδίζει, ειδικα το βραδυ , δεν φαινεται καλά ! Ακούει κανείς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.