Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άθυρα: Εκμίσθωση έκτασης από το 2104 ακίνητο (Ζώνη Έργου Αξιού) σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για καλλιέργεια



Σε εφαρμογή της με αριθμ. 652816/34470/25-09-2024 (ΑΔΑ: 9ΑΞ97ΛΛ-ΥΟ4) α-πόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες της Τοπικής Κοινότητας Αθύρων, να καταθέσουν εφόσον το ε-πιθυμούν, αίτηση για συμμετοχή στη διαδικασία εκμίσθωσης έκτασης από την ζώνη έρ-γου του Αξιού, στο αγρόκτημα Αθύρων.

Η εκμίσθωση αφορά μόνο την καλλιεργητική περίοδο 2024-2025 αρχίζοντας από την έκδοση της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη και λήγει με το τέλος της καλ-λιεργητικής περιόδου (συγκομιδή των προϊόντων) και το τίμημα που θα επιβληθεί στους δικαιούχους θα είναι πέντε ευρώ (5€) το στρέμμα.

Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα επιλεγούν οι δικαιούχοι και θα υπολογιστεί ο κλήρος τους είναι τα εξής:

1. Η μόνιμη κατοικία, θα πρέπει να είναι κάτοικος Αθύρων.
2. Η ιδιότητα του Κατά Κύριο Επάγγελμα Αγρότη.
3. Οι συνολικές ιδιόκτητες εκτάσεις της οικογένειας (πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας), έως και τα 80 στρέμματα, δεν μειώνουν τον δικαιούμενο κλήρο, αλλά:
i) Για ιδιοκτησία από 81 έως και 150 στρέμματα μειώνεται ο δικαιούμενος κλή-ρος κατά 50%.
ii) Για ιδιοκτησία ίση ή μεγαλύτερη από τα 151 στρέμματα ο δικαιούμενος κλήρος μηδενίζεται.
4. Στην περίπτωση έγγαμων υποψηφίων μόνο ο ένας εκ των δύο συζύγων μπορεί να κριθεί δικαιούχος της παρούσας διανομής.
Για την απόδειξη πλήρωσης των ανωτέρω κριτηρίων οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας να καταθέσουν μαζί με την αίτησή τους τα εξής:

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον οικείο Δήμο.
2. Βεβαίωση Κατά Κύριο Επάγγελμα Αγρότη, με τα στοιχεία της τελευταίας φορολογικής δήλωσης, από το ΚΕΠΠΥΕΛ.
3. Την πρώτη μόνο σελίδα από το Έντυπο Ε1 της φορολογικής Δήλωσης.
4. Το Ε9, ή εκτύπωση από το taxisnet της Περιουσιακής κατάστασης (των ακινήτων) και για τους δύο συζύγους, έστω και αν είναι μηδενικό.
Την αποκλειστική ευθύνη τόσο για την απόδειξη της πλήρωσης των κριτη-ρίων όσο και για την σωστή, πλήρη και εμπρόθεσμη υποβολή των αιτήσεων έχουν οι ενδιαφερόμενοι.
Η συγκέντρωση των αιτήσεων με τα δικαιολογητικά, θα γίνει στο Τμήμα Πο-λιτικής Γης Γιαννιτσών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (20ης Οκτωβρίου 40 Γιαννιτσά – πάνω από τον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ), μέχρι και την 15η Οκτωβρίου 2024.
Ο Δήμος, προς τον οποίο απευθύνεται η παρούσα ανακοίνωση, παρακαλείται να μεριμνήσει για την ανάρτηση της παρούσας στο Γραφείο της Κοινότητας Αθύρων και να δώσει την μέγιστη δυνατή δημοσιότητα με κάθε μέσο, που διαθέτει.
Σημειώνεται ότι στις εκμισθούμενες εκτάσεις επιτρέπονται αποκλειστικά και μόνο οι μονοετείς καλλιέργειες και ότι δεν παρέχεται το δικαίωμα λήψης αποζημί-ωσης στην περίπτωση που κατακλυσθούν από νερά ή θιγούν κατά την εκτέλεση έργων κοινής ωφέλειας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.