Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τουρκία- Σάλος στη διαιτησία και τιμωρίες: «ροζ» βίντεο ή προϊόν τεχνητής νοημοσύνης;



  Μία διαιτητής από την Τουρκία και ένας συμπατριώτης της παρατηρητής διαιτησίας απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους μετά τη διαρροή ενός «οικείου βίντεο», το οποίο φέρεται να καταγράφηκε κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής μεταξύ των δύο. 

 Η Ελίφ Καρααρσλάν, 24 ετών, και ο Ορχάν Ερντεμίρ, 61 ετών,  τιμωρήθηκαν από την τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, μετά τη δημοσίευση των εικόνων στο διαδίκτυο, για τις οι οποίες οι δύο τους ισχυρίζονται ότι είναι πλαστές, προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

 Η Ελίφ και ο Ερντεμίρ απομακρύνθηκαν τις θέσεις τους από τις 4 Οκτωβρίου, ενώ απορρίφθηκαν. 
Η διαιτητής θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή σε δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο για 90 ημέρες και ο Ερντεμίρ για 45 ημέρες. 
 Η Ελίφ Καρααρσλάν υποσχέθηκε να λάβει νομικά μέτρα για να υπερασπιστεί τη φήμη της:
 «Θα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου νομικά, αλλά θα τον ξεπεράσω με τον πιο δυνατό και δυνατό τρόπο» - είπε η Ελίφ Καρααρσλάν στη« Sun». 
 «Το κλάμα, η κραυγή και η λύπη δεν είναι πράγματα που θα έκανα. Δεν είμαι εγώ. Θα μείνω σταθερή στον σκοπό μου μέχρι το τέλος. Είμαι μόνο μία από τους πολλούς που υφίστανται κακό. Ελπίζω να είμαι η τελευταία».

 Δικηγόρος που εκπροσωπεί τον διαιτητή είπε, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι το βίντεο δεν δείχνει τον πελάτη και ότι δημιουργήθηκε με χρήση τεχνητής νοημοσύνης:
 «Ένα επεξεργασμένο βίντεο δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο δεν ήταν το πρωτότυπο και δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου μέσω τεχνητής νοημοσύνης από λογαριασμό κάποιου άλλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν έχει σχέση με τον πελάτη», αναφέρει. 
 «Όταν εξετάζεται το βίντεο, είναι πολύ σαφές ότι η εικόνα δεν είναι καθαρή και ότι ορισμένα μέρη της σχέσης έχουν υποστεί πλήρη επεξεργασία από υπολογιστή».
 Σύμφωνα με τον δικηγόρο, το βίντεο δημιουργήθηκε «με κακόβουλες και εσκεμμένες προθέσεις», με σκοπό το «ηθικό και υλικό κέρδος».

 Στο Instagram, η Ελίφ Καρααρσλάν έχει περισσότερους από 380.000 ακόλουθους.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.