Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα από 2.500 ευρώ σε δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους για καθυστερήσεις



Ποινές που θα ξεκινούν από 2.500 ευρώ σε δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους που καθυστερούν ή αποστέλλουν λανθασμένα στοιχεία για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων επιβάλλει για πρώτη φορά το οικονομικό επιτελείο, παράλληλα με την καθιέρωση σταθερών ημερομηνιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Σημειώνεται ότι με σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης εξήγγειλε ότι καθιερώνεται προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα για την ετήσια υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, από τις 15 Μαρτίου έως 15 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, συστήνεται από την ΑΑΔΕ Ηλεκτρονικό Μητρώο Υπόχρεων Υποβολής Ετήσιου Αρχείου Εισοδημάτων για την προσυμπλήρωση και την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Η εγγραφή στο Μητρώο είναι υποχρεωτική και αφορά Οργανισμούς και υπηρεσίες του Δημοσίου και των Δήμων που υποχρεούνται να αποστείλουν δεδομένα στην ΑΑΔΕ για τις ανάγκες συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων.

Μέσω του νέου ηλεκτρονικού μητρώου θα διαβιβάζονται προς την ΑΑΔΕ όλα τα αναγκαία στοιχεία για την προσυμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων (όπως πχ οι αποδοχές από μισθωτή εργασία, συντάξεις, αμοιβές από επιχειρηματική δραστηριότητα, οι φόροι που παρακρατήθηκαν κλπ). Ο κάθε φορέας θα πρέπει να διαβιβάζει τα δεδομένα από την 16η Ιανουαρίου έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους.

Σε ποιους επιβάλλεται το πρόστιμο

Σε περίπτωση μη έγκαιρης, ανακριβούς διαβίβασης των παραπάνω δεδομένων στην ΑΑΔΕ ή μη εγγραφής στο Μητρώο, προβλέπεται πρόστιμο 2.500 ευρώ στα ευθυνόμενα πρόσωπα. Ως τέτοια θεωρούνται:

— Για το Δημόσιο οι υπηρεσιακοί γραμματείς.

— Για τους Δήμους οι γενικοί γραμματείς.

— Οριζόντια όλοι οι προϊστάμενοι για την εκκαθάριση της μισθοδοσίας.

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης διαβίβασης, το πρόστιμο προσαυξάνεται κατά 50 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης. Τέλος, σε περίπτωση, καθυστερημένης ενεργοποίησης της ψηφιακής πλατφόρμας από την ΑΑΔΕ, το πρόστιμο θα επιβληθεί και στον Διοικητή της ΑΑΔΕ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.