Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

8 βουλευτές ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο Γ. Καρασμάνης, ζητούν επέκταση απαλλαγής φαρμακευτικής δαπάνης σε συνταξιούχους



Νέα ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Καρασμάνης. 

Αυτή τη φορά 8 βουλευτές απευθύνουν κοινή ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας.
Η συγκεκριμένη ερώτηση έρχεται λίγες ημέρες μετά από εκείνη των «11» για τα κόκκινα δάνεια, για ένα ζήτημα που απασχολεί τους χαμηλοσυνταξιούχους. Πηγές της κυβερνώσας παράταξης, σημείωναν πως η ερώτηση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής τους αποστολής, καθώς «οι βουλευτές έχουν υποχρέωση να απευθύνουν ερωτήσεις προς τους υπουργούς και εκείνοι υποχρέωση να απαντούν».
Οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Ιωάννης Ανδριανός, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Δημήτριος Καλογερόπουλος, Γεώργιος Καρασμάνης, Ιωάννης Πασχαλίδης, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης ζητούν να μάθουν αν προτίθενται οι υπουργοί να εισηγηθούν διάταξη νόμου με την οποία θα ρυθμίζεται η επέκταση του ευεργετήματος της απαλλαγής από τη συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, εκτός από τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ. και στους υπόλοιπους συνταξιούχους που πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια.
Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν ακόμη να μάθουν από τους υπουργούς: ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ και η προκαλούμενη δαπάνη στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ από την απαλλαγή, ποιος είναι ο αριθμός των πιθανών συνταξιούχων δικαιούχων που πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια με τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.