Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

9ος Νυχτερινός Δρόμος Νερού Έδεσσας - Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024



Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας και πλήθος τοπικών φορέων και συλλόγων, διοργανώνει τον 9ο Νυχτερινό Δρόμο Νερού Έδεσσας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024, με αφετηρία και τερματισμό τους Μικρούς Καταρράκτες Έδεσσας. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 19:00. 

Ο Νυχτερινός Δρόμος Νερού αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις της περιοχής, αφιερωμένη στα ελευθέρια της Έδεσσας, με το σύνθημα: «Τρέχω Ελεύθερα, Σκέφτομαι Ελεύθερα, Δημιουργώ Ελεύθερα». Στη διοργάνωση συμμετέχουν τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι, εθελοντές, καθώς και σχολεία της πόλης, ενισχύοντας το πνεύμα της συνεργασίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες απολαμβάνουν μαζί τους δρόμους του νερού και τις πεζοδρομημένες διαδρομές δίπλα στα ποτάμια και τα κανάλια της Έδεσσας.

Διαδρομή και Λεπτομέρειες Συμμετοχής : Ο αγώνας, συνολικής απόστασης 5 χιλιομέτρων, ακολουθεί μία επίπεδη και ασφαλτοστρωμένη διαδρομή γύρω από τους καταρράκτες και την ιστορική περιοχή Βαρόσι. Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά, με τη χρήση ατομικών τσιπ, και οι αθλητές θα μπορούν να παραλάβουν τα απαραίτητα για τη συμμετοχή τους από τη γραμματεία, η οποία θα λειτουργεί την ημέρα του αγώνα από τις 10:00 έως τις 17:00. Εγγραφές και Συμμετοχές : Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Έδεσσας (www.edessacity.gr) έως τις 21 Οκτωβρίου 2024. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 6,00 ευρώ, ενώ υπάρχει δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα με κόστος 10,00 ευρώ, υπό την προϋπόθεση περιορισμένων διαθέσιμων θέσεων. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Γηροκομείο Έδεσσας.

Ασφάλεια και Υγειονομική Κάλυψη : Η διοργάνωση φροντίζει για την πλήρη υγειονομική κάλυψη των συμμετεχόντων, με παρουσία ιατρικού προσωπικού και ασθενοφόρου. Παράλληλα, η Τροχαία Έδεσσας θα διασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των δρομέων, με ρυθμίσεις στην κυκλοφορία. Απονομές και Ειδικές Τιμές : Μετά το πέρας του αγώνα, θα πραγματοποιηθούν απονομές μεταλλίων στους πρώτους τρεις νικητές κάθε κατηγορίας, καθώς και ειδικά βραβεία σε νεώτερους αθλητές που διακρίθηκαν σε εθνικό επίπεδο καθώς σε αθλητές που διέπρεψαν στο παρελθόν. Όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Η βραδιά θα κλείσει με ένα DJ Party, αφιερωμένο στους εθελοντές της διοργάνωσης, στους Μικρούς Καταρράκτες, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης. Σας περιμένουμε όλους να συμμετάσχετε και να ζήσετε την εμπειρία του 9ου Νυχτερινού Δρόμου Νερού Έδεσσας, σε μια μοναδική γιορτή αθλητισμού και ελευθερίας. 
Διοργάνωση : ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, Γυμναστικός Σύλλογος Έδεσσας, Εδεσσαϊκή Γυμναστική Ένωση, Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας, Εδεσσαίοι Εθελοντές, Λύκεια Εδεσσας, Ποδηλατικός Σύλλογος Αερωπός Έδεσσας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ Ν.Πέλλας, Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας & Περιχώρων, Σύλλογος Νεφροπαθών Ν.Πέλλας «Αγ.Ανάργυροι», Σύλλογος Μικρασιατών Ν.Πέλλας «Η Μπίγα», Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μ.Αλέξανδρος». Με την στήριξη της Τροχαίας Έδεσσας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: www.edessacity.gr

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
9ος Δρόμος Νερού Έδεσσας 2024
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024
ΤΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Μικροί Καταρράκτες Έδεσσας
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 19:00
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Μικροί Καταρράκτες Έδεσσας

ΕΓΓΡΑΦΕΣ :
Εγγραφές : Από Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024 ως εξής:
Ηλεκτρονικά στη φόρμα μέχρι τις 24/10/2024 στις 24:00. 
(Πατήστε για υποβολή)

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Αθλητές κάτω των 18 ετών γίνονται δεκτοί με υπεύθυνη δήλωση του γονέα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 
Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής-εγγραφές θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ιστοσελίδας www.edessacity.gr ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΝΕΡΟΥ του Δήμου Έδεσσας, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα εγγραφής. Το κόστος συμμετοχής είναι 6,00 ευρώ. Τα χρήματα θα καταθέτονται στους Τραπεζικούς Λογαριασμούς.
ΙΒΑΝ GR6801405090509002001000057 ALPHA BANK
(Γυμναστικός Σύλλογος Έδεσσας)
θα πρέπει με την κατάθεση των χρημάτων να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο σας οπωσδήποτε και μέχρι την 21.10.2024. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές και την ημέρα του αγώνα (έως και δύο ώρες πριν την έναρξη) σε πολύ περιορισμένο αριθμό συμμετοχών, με κόστος συμμετοχής στα δέκα (10,00) ευρώ. Με το κόστος συμμετοχής καλύπτονται τα έξοδα του αγώνα, η ηλεκτρονική χρονομέτρηση, το μετάλλιο και διάφορα έξοδα των αθλητών και επίσης ένα ποσό κατατίθεται υπέρ φορέα φροντίδας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της Έδεσσας (Για φέτος είναι το Γηροκομείο Έδεσσας) 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ – ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ :
- Η γραμματεία θα λειτουργήσει την Κυριακή 27/10 από τις 10:00 μέχρι τις 17:00 στους Μικρούς Καταρράκτες Έδεσσας. Οι αθλητές θα παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής, τον οποίο πρέπει να φέρουν στο στήθος με το ατομικό chip χρονομέτρησης. Όσοι έχουν εγγραφεί και καταβάλλει το ποσό συμμετοχής εγκαίρως (έως Δευτέρα 21.10.24) στον αριθμό συμμετοχής θα είναι τυπωμένο και το επώνυμο/όνομα του/της συμμετέχοντα/συμμετέχουσας.
- Στον χώρο υπάρχουν αποδυτήρια ανδρών, γυναικών, WC, ιατρός αγώνα, καθώς και τα προσωπικά είδη των δρομέων τα οποία θα φυλάσσονται σε ειδικό χώρο και θα παραδίδονται από εθελοντές με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Η εκκίνηση θα γίνει από το Πάρκο Μικρών Καταρρακτών Έδεσσας, θα ακολουθήσει τον παραποτάμιο δρόμο προς περιοχή Βαροσίου, της παλιάς πόλης της Έδεσσας, του Πάρκου Καταρρακτών, του Κολυμβητηρίου ακολούθως προς την βυζαντινή γέφυρα που περνούσε η Αρχαία Εγνατία Οδός και η επιστροφή θα γίνει με παράλληλη διαδρομή με τα ποτάμια και με τερματισμό στο Πάρκο Μικρών Καταρρακτών στο κεντρικό πεζόδρομο της Έδεσσας. Όλη η διαδρομή είναι σκληρού δαπέδου και είναι επίπεδη.

Χιλιομετρικές ενδείξεις:
Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΕΡΩΝ – ΧΥΜΩΝ:
Σταθμοί ανεφοδιασμού θα υπάρχουν στην εκκίνηση και στον τερματισμό της διαδρομής. 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Η συνολική διάρκεια του αγώνα είναι μια (1) ώρα.
Εκκίνηση ώρα 19:00, λήξη τερματισμών ώρα 20:00. Οσοι συμμετέχουν πέραν αυτού του χρόνου τρέχουν με δική τους ευθύνη.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:
Μικροί Καταρράκτες Έδεσσας
Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί και θα προσφερθούν επίσης Μήλα από το Vegoritida Apple Festival (Φεστιβάλ Μήλου Βεγορίτιδας). Σε περίπτωση κακοκαιρίας έχει προβλεφθεί χώρος για την υποδοχή των δρομέων. Τα προσωπικά είδη των δρομέων θα παραδίδονται από τον ειδικό χώρο φύλαξης, με ευθύνη εθελοντών.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ:
Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθεί ένα τσιπ χρονομέτρησης (Bib). Για τον έλεγχο των συμμετεχόντων θα υπάρχουν δυο σταθμοί ελέγχου στο ενδιάμεσο της διαδρομής και στον τερματισμό. Δρομείς που δε θα ακολουθήσουν τη διαδρομή και τα προβλεπόμενα σημεία ελέγχου θα ακυρώνονται.
Προσοχή: Ο χρόνος σας δεν θα καταχωρηθεί και δεν θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.

ΜΕΤΡΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:
Η διαδρομή του Δρόμου Νερού είναι 5.100μ.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν στον χώρο τερματισμού αμέσως μετά την λήξη της εκδήλωσης ώρα 20:00.

ΕΠΑΘΛΑ: 
Απονέμεται μετάλλιο και δίπλωμα σε καθένα από τους τρεις πρώτους νικητές της κατάταξης ανδρών και γυναικών, όλων των κατηγοριών. Στον πρώτο αθλητή και στην πρώτη αθλήτρια όλων των κατηγοριών θα απονεμηθεί κύπελλο-βραβείο. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 
ΑΝΔΡΩΝ                ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1. Έως 18               1. Έως 29
2. 19 - 29                 2. 30 - 49
3. 30 - 39                 3. 50 +
4. 40 - 49
5. 50 - 59
6. 60+

ΙΑΤΡΙΚΑ:
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε αγώνες για αυτό όσοι θα συμμετάσχουν , υποχρεούνται να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο με προσωπική τους ευθύνη και να μην αποκλείει την συμμετοχή τους. Κατά τον αγώνα ασθενοφόρο με ιατρό θα είναι έτοιμο να συνδράμει σε περίπτωση ανάγκης τους δρομείς.

Ιατροί θα υπάρχουν στον χώρο εκκίνησης και στον τερματισμό.
Επίσης την πληρότητα ιατρικής κάλυψης του αγώνα εξασφαλίζουν ομάδες πιστοποιημένων διασωστών που θα καλύπτουν τον αγώνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:
Η τροχαία Έδεσσας με προσωπικό και οχήματα θα παρέχει την απόλυτα ασφαλή όδευση των δρομέων σε προγραμματισμένη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εμπλεκόμενους δρόμους, σε συνεργασία με τους εθελοντές ποδηλάτες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ:
Αμέσως μετά την λήξη της εκδήλωσης θα ακολουθήσει DJ Party Εθελοντών στους μικρούς Καταρράκτες με βραβεύσεις και πολλές εκπλήξεις για την αναγνώριση της αξίας του εθελοντισμού και των εθελοντών σε συνεργασία με το Μητρώο Εθελοντών Δήμου Έδεσσας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.