9.10.24

Είναι τελικά ο Πίτερ Τοντ ο «πατέρας» του Bitcoin; – Γιατί η ταυτότητα του Σατόσι Νακαμότο μπορεί να μείνει για πάντα κρυφή


Η λύση στο μυστήριο της ταυτότητας του «πατέρα» του Bitcoin, έρχεται ξανά στο προσκήνιο, καθώς το αμερικανικό συνδρομητικό δίκτυο HBO, προβάλλει ντοκιμαντέρ που θα προκαλέσει «σεισμό» στο σύμπαν των κρυπτονομισμάτων. Τίτλος του είναι: «Η μεγάλη συνομωσία».
Ο δημιουργός του Bitcoin, «κρύβεται» όλα αυτά τα χρόνια πίσω από το ψευδώνυμο, Σατόσι Νακαμότο και ο Κούλεν Χόμπακ, ο βραβευμένος κινηματογραφιστής πίσω από το ντοκιμαντέρ, καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο δημιουργός του κρυπτονομίσματος είναι ο Πίτερ Τοντ. Πρόκειται για έναν Καναδό προγραμματιστής ο οποίος το 2009 που δημιουργήθηκε ο κώδικας του Bitcoin, ήταν περίπου 15 ετών.

Κατά την διάκρεια του ντοκιμαντέρ, ο Πίτερ Τοντ λέει χαρακτηριστικά τη φράση: «Ναι, εγώ είμαι ο Satoshi Nakamoto».

Εν τούτοις, αυτή είναι μια φράση που χρησιμοποιούν πάρα πολύ οι οπαδοί του ψηφιακού κρυπτονομίσματος, θέλοντας να ταυτιστούν με τους σκοπούς της δημιουργίας του Bitcoin και να διατηρήσουν και το… μυστήριο.

Παρά τη δήλωσή του στο ντοκιμαντέρ, ο ίδιος ο Τοντ αρνείται κατηγορηματικά ότι είναι ο δημιουργός του Bitcoin.
Σε συνέντευξή του στο CNN ωστόσο, ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ είπε ότι ο Πίτερ Τοντ γνώριζε καλά τι κάναμε. «Ήταν εκεί σε όλες τις συζητήσεις. Τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου δεν μπορούν να είναι εκ των πραγμάτων σκληρά ντοκουμέντα, σαν αυτές που ψάχνουν όλοι οι δημοσιογράφοι για να αποδείξουμε κάτι», ανέφερε. Ο ίδιος στοιχειοθετεί αυτή τη θεωρία βασιζόμενος στην επαγωγική σκέψη, δηλαδή, εξαλείφοντας κάθε άλλο σενάριο, θεωρεί ως το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή για την ταυτότητα του Satoshi Nakamoto να είναι ο Πίτερ Τοντ.

Η πραγματική ταυτότητα του ανθρώπου που δημιούργησε το Bitcoin, μπορεί να μην επιβεβαιωθεί ποτέ, παραμένοντας για πάντα ένα μυστήριο. Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο, όπως αναφέρει και ο Τ. Οικονόμου, επικεφαλής του Ertnews.gr, «θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Σατόσι Νακαμότο είναι ένα υβρίδιο μεταξύ του Ρομπέν των Δασών και του Τζορτζ Σόρος, καθώς δημιούργησε ένα επαναστατικό οικονομικό, εικονικό νόμισμα, ενώ την ίδια ώρα μέσα από αυτή τη διαδικασία έχει και μια τεράστια περιουσία που μπορεί να αγγίζει και το τρισεκατομμύριο, καθώς έχει στην κατοχή του αρκετά bitcoins».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.