Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ποιες περιφέρειες θα κρίνουν το νικητή



«Φουντώνει» η μάχη του ΠΑΣΟΚ ενόψει β’ γύρου και οι αναλυτές λένε ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί σε οκτώ περιφέρειες όπου η διαφορά Ανδρουλάκη-Δούκα ήταν πολύ µικρή, όπως η Θεσσαλία, η ∆υτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, και σε εκείνες όπου οι ηττηµένοι του πρώτου γύρου συγκέντρωσαν υψηλά ποσοστά και υπάρχουν πολλές αδιάθετες και προς διεκδίκηση ψήφοι,

Και στα δύο «στρατηγεία» έχουν µπει κάτω οι χάρτες µε τα αποτελέσµατα της περασµένης Κυριακής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί σήµερα τον Πύργο Ηλείας. Εκεί που, ο Μιχάλης Κατρίνης πήρε «κεφάλι».

Στο επιτελείο του Χάρη ∆ούκα επανεξετάζουν τον αρχικό σχεδιασµό, που ήταν να κινηθεί ο ίδιος αποκλειστικά εντός λεκανοπεδίου.

Η µικρότερη µεταξύ τους διαφορά, µόλις 1,2%, σηµειώθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στο 2% ήταν η διαφορά στην Πελοπόννησο, στο 3% στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο 4% στη Θεσσαλία. Στις περιφέρειες αυτές ήταν πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στο 3% ήταν η µεταξύ τους διαφορά και στην Αττική, όπου όµως βρέθηκαν πίσω από τους Παύλο Γερουλάνο και Αννα ∆ιαµαντοπούλου. Αντιστοίχως, διαφορά 3% τους χωρίζει και στη ∆υτική Ελλάδα, όπου όµως ήταν πρώτος ο Μιχάλης Κατρίνης, καθώς και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου την πρωτιά εξασφάλισε στον πρώτο γύρο ο Παύλος Γερουλάνος.

Στην Κ. Μακεδονία

Ιδιαίτερη περίπτωση είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου οι τέσσερις βασικοί διεκδικητές βρέθηκαν µε ποσοστό µεγαλύτερο του 20%. Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν πρώτος µε 27,75%, ενώ ο κ. ∆ούκας τρίτος, πίσω από την Αννα ∆ιαµαντοπούλου, µε ποσοστό 21,77%. Το αποτέλεσµα του πρώτου γύρου καθιστά την περιφέρεια ανοιχτή στη διεκδίκηση και είναι βέβαιο ότι και οι δύο θα ήθελαν να κερδίσουν τη Θεσσαλονίκη. ∆εν είναι τυχαίο ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ήδη έχει προγραµµατίσει συγκέντρωση στη συµπρωτεύουσα.

Περιφέρεια µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι και η ∆υτική Μακεδονία, εκεί όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε προβάδισµα στον πρώτο γύρο µε 31,71%, ωστόσο το υψηλό ποσοστό που λόγω καταγωγής εξασφάλισε η Αννα ∆ιαµαντοπούλου (29,95%) αφήνει ανοιχτό κάθε αποτέλεσµα στην αναµέτρηση της προσεχούς Κυριακής.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.