Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη



Ξεκινούν σήμερα οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την γιορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για την απελευθέρωση της πόλης γίνεται παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τη συμμετοχή της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγείας και των αρχών της αυτοδιοίκησης. Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ξεναγηθεί στην έκθεση «Ελευθερία με Πίστη, Αγώνες και Θυσίες» στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και θα εγκαινιάσει την έκθεση «Εικαστικό ταξίδι στο Άγιον Όρος» της Αγιορειτικής Εστίας. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελετή εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 112ης Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ΄40 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αύριο Κυριακή, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού και παρέλαση των μαθητών στην οδό Τσιμισκή.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν τη Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου με κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την παρέλαση πολιτικών, μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώπιον της Προέδρου.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.