2.10.24

Έδεσσα: ''Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα''


Ένα από τα “διαμάντια” της Παγκόσμιας δραματουργίας; “ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ” του Federico Garcia Lorca, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το Θεατρόφιλο κοινό της πόλης. Ένα έργο που δίνει με έντονη τραγικότητα τη γυναικεία ψυχή που αναζητά το “απαγορευμένο”. Ένα έργο-κραυγή, μια διαχρονική καταγγελία, ένας κόμπος στο λαιμό, μια γροθιά στο στομάχι κι ανάσες που δεν παίρνονται, με τον ποιητικό χρωστήρα του Ανδαλουσιάνου νεομάρτυρα.

Το κείμενο είναι σε απόδοση Νίκου Γκάτσου ενώ το έργο διανθίζεται με ποιήματα του Lorca σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη. Στο πιάνο ζωντανά επί σκηνής ο Νίκος Μωραΐτης  με πρωτότυπες συνθέσεις που φέρουν την υπογραφή του.

Ένα επιτελείο εξαιρετικών ερασιτεχνών ηθοποιών υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα της Δέσποινας Οτουντζίδου καταθέτουν ενώπιον μας μια παραγωγή που αξίζει να στηρίξουμε καθώς σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Θεατρικής ομάδας, όλα τα έσοδα από τις παραστάσεις θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Πέλλας “Άγιοι Ανάργυροι”.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ:Το σπίτι των μυστικών και των παθών! Αδικαίωτοι και ανεκδήλωτοι έρωτες, απαγορευμένες επιθυμίες. Πέντε φυλακισμένα κορίτσια, εσώκλειστα και καταπιεσμένα κάτω από το αυταρχικό πέπλο μιας μητέρας-τυράννου, κόντρα στη θηλυκότητα, τη σεξουαλικότητα, τη μητρότητα, την ελευθερία τους. Πέντε τραγικές φιγούρες, θυσία στον βωμό της ηθικής, δεμένες η μία με την άλλη με ένα νήμα αιμάτινο, αγκαθωτό, συρμάτινο, γεμάτο καρφιά. Πέντε παγιδευμένα πλάσματα που τρέφουν την στέρησή τους με μίσος και βιώνουν τραυματικά την αντίφαση ανάμεσα στους ισχυρούς δεσμούς αγάπης και τον σκληρό ανταγωνισμό για τον ένα και μοναδικό άντρα που στοιχειώνει τις νύχτες τους. Η παρασκηνιακή παρουσία του επίδοξου μνηστήρα, είναι αρκετή ώστε να πυροδοτήσει την ήδη καταπιεσμένη ένταση μεταξύ των αδελφών και να τις οδηγήσει στη ζήλια, την έχθρα, το σπαρακτικό φινάλε. 

Αυτές οι ανθρώπινες ψυχές στο σκοτεινό τούτο σπίτι, θα βρουν το κλειδί να δραπετεύσουν ή θα υποταχθούν στη μοίρα; 

Απαντήσεις επί σκηνής από την Πέμπτη 10 ως και την Κυριακή 13 Οκτώβρη 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας με ώρα έναρξης παράστασης 9 το βράδυ και γενική είσοδο 8€.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.