Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει η Περιφέρεια με μηχανήματα



Τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει με μηχανήματα πολιτικής προστασίας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Η ενίσχυση γίνεται μέσω των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας ενώ ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε τις πρώτες προμήθειες για τους πρώτους 25 δήμους.

Τα μηχανήματα είναι -μεταξύ άλλων- φορτηγά, ημιφορτηγά, ανατρεπόμενα φορτηγά, γερανοί, οχήματα πολιτικής προστασίας, εκσκαφείς, εκχιονιστικά μηχανήματα, γεωργικοί ελκυστήρες, πυροσβεστικές υπερκατασκευές, πολυμηχανήματα, υδροφόρα οχήματα, συστήματα πλυσίματος πεζοδρομίων, ερπυστριοφόρα, επιβατικά, βυτιοφόρα, φορτωτές, καταστροφείς βαρέως τύπου, μηχανήματα πολλαπλών χρήσεων, διαμορφωτές γαιών, drone, τριαξονικά οχήματα, συστήματα πρόληψης πυρκαγιών και επιτήρησης.

Συγκεκριμένα, τα μηχανήματα θα παραδοθούν στους δήμους Αλεξάνδρειας και Νάουσας στην Ημαθία, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κορδελιού - Ευόσμου, Λαγκαδά, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας - Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη, Έδεσσας, Πέλλας και Σκύδρας στην Πέλλα, Κατερίνης στην Πιερία, Βισαλτίας, Ηράκλειας, Νέας Ζίχνης, Σερρών και Σιντικής στις Σέρρες, Αριστοτέλη, Νέας Προποντίδας, Πολυγύρου και Σιθωνίας στη Χαλκιδική.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας γνωστοποίησε ότι σε πρώτη φάση εγκρίθηκε η προμήθεια δεκάδων μηχανημάτων, που 25 Δήμοι της περιοχής αιτήθηκαν, ενώ θα ακολουθήσουν οι εγκρίσεις των αιτημάτων και των υπόλοιπων Δήμων. «Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε τις περιοχές έναντι των φυσικών καταστροφών, να αναβαθμίσουμε την ετοιμότητα και την ικανότητα των Δήμων ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες Πολιτικής Προστασίας και τελικά να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη ζωή και τις περιουσίες των συμπολιτών μας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία», πρόσθεσε.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Πως και έτσι ο Λάκης δεν έβγαλε ανακοίνωση με φωτογραφία με τον Τζιτζι, όπως έκανε με τους γιατρούς των νοσοκομείων για να δείξει ότι το έκανε με δική του πρωτοβουλία.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.