Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κόντρα μεταξύ Δήμων και κατασκευαστικών εταιρειών για το ύψος των κτιρίων (βίντεο)



Από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνεται η τύχη του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, που επιτρέπει επιπλέον τετραγωνικά στο ύψος των κτιρίων, με προϋποθέσεις είτε την ενεργειακή τους αναβάθμιση, είτε την επέκταση του ακάλυπτου χώρου στα οικόπεδα, θέμα που έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις και έχει διχάσει, δήμους, κατασκευαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός που δέχεται βολές από δημάρχους, όπως του Αλίμου, Βουλιαγμένης, Βούλας, Κηφισιάς, Χολαργού, Παπάγου και άλλων, και σφοδρές επικρίσεις από πολεοδόμους και περιβαλλοντικές οργανώσεις, διαθέτει σειρά διατάξεων για αύξηση στη δόμηση κατά ύψος στα κτίρια με προϋποθέσεις που σχετίζονται με την αύξηση του πράσινου ή τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό των κτιρίων, στοιχεία που αποτελούν κατά το αρμόδιο υπουργείο και την ουσιαστική σκοπιμότητα του εν λόγω νόμου.

Δείτε την εκπομπή για το θέμα στο ACTION 24, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος από τα Γιαννιτσά, Λευτέρης Αβραμίδης: 

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.