Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αλέξης Τσίπρας: Άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο για νέο πολιτικό φορέα (βίντεο)



Σε μια θεματική ημερίδα του Ινστιτούτου του για την οικονομία και την ακρίβεια και με ένα ευρύ, προοδευτικό ακροατήριο, ο κ. Τσίπρας άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψει ένα νέο «πολιτικό υποκείμενο αλλαγής».
«Στην προηγούμενη εναρκτήρια εκδήλωσή μας τον Ιούνιο, είχα μιλήσει για την ανάγκη να δώσουμε οι προοδευτικές δυνάμεις και οι προοδευτικοί πολίτες περισσότερο χώρο στο μαζί. Να μάθουμε πρόσθεση και πολλαπλασιασμό και να αφήσουμε τη διαίρεση και την αφαίρεση. Φοβάμαι ότι τους μήνες που πέρασαν συνέβη το αντίθετο» είπε με έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας.
«Οι πολιτικές εξελίξεις είναι τόσο σύνθετες που δεν μπορούν να απαντηθούν με απλά εκλογικά μαθηματικά. Ίσως να μην αρκεί πια η πρόσθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Καθοδηγούμενος από τις προτεραιότητες της «κοινωνικής αντιπολίτευσης» και όχι εκείνες που αναδεικνύει η «πολιτική αντιπολίτευση», όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, ο πρώην Πρωθυπουργός ανέφερε με νόημα πως «ας έχουμε κατά νου, χωρίς κοινωνικές διεργασίες δε μπορεί να υπάρξει πολιτικό υποκείμενο αλλαγής» επικαλούμενος το παράδειγμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία και προσθέτοντας -εκτός κειμένου- στην ομιλία του πως «πιστεύω ότι όλοι αξίζει να συμβάλλουμε σε αυτήν την κατεύθυνση», απευθυνόμενος δηλαδή σε πρώτο Πληθυντικό πρόσωπο και με τον ίδιο σε ενεργό ρόλο.
Ο πρώην Πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη κινητοποίησης της κοινωνικής πλειοψηφίας που σήμερα δηλώνει (σ.σ. παρουσιάστηκε σχετική έρευνα) ότι δε τα βγάζει πέρα. «Και που αργά ή γρήγορα θα απαιτήσει και θα αποκτήσει την πολιτική εκπροσώπηση που της αξίζει», τόνισε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.