Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα ονόματα που ''παίζουν'' σε δημοσκόπηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας- Οι προβληματισμοί στο Μαξίμου



Αν και στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας βρίσκεται ο δεύτερος γύρος της εσωκομματικής αναμέτρησης του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του Προέδρου και οι στοιχηματικές εταιρείες και οι δημοσκοπήσεις "πήραν φωτιά", φαίνεται ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και για ένα άλλο κορυφαίο πολιτικό γεγονός: Την εκλογή του(της) Προέδρου Δημοκρατίας!

Η θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου σιγά σιγά φτάνει προς το τέλος της, η ονοματολογία για τη διαδοχή της, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει ανοίξει για τα καλά και πολλά είναι τα υποψήφια ονόματα που ακούγονται.

Στο πλαίσιο αυτό άρχισαν οι δημοσκοπήσεις, όπως αυτή γνωστής εταιρείας που βρίσκεται σε εξέλιξη και για την οποία με ενημέρωσε φίλος που ερωτήθηκε σχετικά.

Η είδηση βέβαια είναι τα ονόματα για τα οποία ζητείται τηλεφωνικά η γνώμη των ερωτώμενων: Κώστας Καραμανλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, Παναγιώτης Πικραμένος και Γιάννης Στουρνάρας (στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Βενιζέλου και της Γιάννας Αγγελοπούλου που τελευταία ακούγεται ολοένα και περισσότερο).

Αυτό που φαίνεται να έχει "κλειδώσει" είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν θα στηρίξει την επανεκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, που είναι «κόκκινο πανί» για δεκάδες γαλάζιους βουλευτές! Και για αυτό θυμίζω ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι «δεν θέλει και δεν θα δεχτεί άποψη από κανέναν βουλευτή μέχρι να ανοίξει η συζήτηση γιατί κάτι τέτοιο θα είναι σε βάρος του θεσμού».

Όχι, δεν γνωρίζουμε ποιος παρήγγειλε την διενέργεια της δημοσκόπησης, αλλά σίγουρα στο Μέγαρο Μαξίμου θα ήθελαν να γνωρίζουν την άποψη της κοινής γνώμης. Όπως είναι φυσικό, δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, αλλά, αν και η προεδρική εκλογή είναι στις αρχές του χρόνου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σκέψεις και σενάρια για ονόματα που θα είναι αποδεκτά (κυρίως) μέσα από το κόμμα. Το σίγουρο είναι πως το πρωθυπουργικό γραφείο θα πάρει τις αποφάσεις του την κατάλληλη στιγμή εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους, 

Μια τελευταία παρατήρηση: Όλα τα ονόματα της δημοσκόπησης προέρχονται από τον συντηρητικό χώρο και ίσως αυτή τη φορά "σπάσει" η παράδοση που θέλει το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας να προέρχεται από διαφορετικό πολιτικό χώρο από αυτόν που ανήκει η κυβέρνηση. 

Δ. Μπ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Ποιους πληρώνουμε................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλο το πολιτικο κεφαλαιοτης Ελλάδας. οι εκπροσωποι του ΔΝΤ ! Δεν θα ξεσκλαβωθουμε ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.