Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παπλώματα για ζεστές και άνετες νύχτες: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



Αν όταν σας περιγράφει κάποιος έναν ζεστό και άνετο χειμωνιάτικο ύπνο, το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε είναι ένα απαλό πάπλωμα να σας αγκαλιάζει, τότε εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να κάνετε την καλύτερη επιλογή του παπλώματος που ονειρεύεστε!
Η αλήθεια είναι πως με τόσους διαφορετικούς τύπους παπλωμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά, η επιλογή μοιάζει δύσκολη αλλά αν απαντήσετε σε μερικές βασικές ερωτήσεις, θα δείτε πως στην πραγματικότητα δεν είναι.
Η πρώτη και βασικότερη ερώτηση είναι για τι θερμοκρασίες το θέλουμε. Άλλο πάπλωμα θα χρειαστείτε αν μένετε σε μέρος με υψηλές θερμοκρασίες ακόμα και για χειμώνα και άλλο αν μένετε σε κάποιο ορεινό μέρος με περισσότερο κρύο. Επίσης, τι θέρμανση έχετε στο σπίτι σας; Είστε σε ένα ζεστό σε γενικές γραμμές σπίτι ή σε κάποιο πιο κρύο και άρα έχετε μεγαλύτερη ανάγκη για ένα πιο ζεστό σκέπασμα; Και βέβαια διαχωρίζουμε πάντα τα προσωπικά μας γούστα. Κάποιοι άνθρωποι κρυώνουν πολύ, κάποιοι λιγότερο. Κάποιοι έχουν αλλεργίες και άλλοι αγαπούν τα βαριά σκεπάσματα ενώ άλλοι τα πιο ελαφριά.

Αφού καταλήξετε στις παραπάνω ερωτήσεις, ας δούμε τις βασικές κατηγοριοποιήσεις:

Αν σας αρέσει το πάπλωμα σας να είναι βαρύ, προτιμήστε ένα μάλλινο πάπλωμα ή ένα κουβερτοπάπλωμα μια και αυτά έχουν το μεγαλύτερο βάρος. Αν σας ενοχλεί να σας «πλακώνει» το σκέπασμά σας, θα προτείναμε τα πουπουλένια παπλώματα που είναι τα πιο λεπτά, ελαφριά και ζεστά παπλώματα.

Αν σας ταλαιπωρούν αλλεργίες και παρά το ότι πλέον οι κατασκευαστές επεξεργάζονται τα παπλώματα ώστε να είναι όλα υποαλλεργικά, καλύτερα να επιλέξετε μάλλινα παπλώματα, τα οποία θεωρούνται η πιο υγιεινή επιλογή ή τα λευκά παπλώματα που λόγω της συνθετικής τους γέμισης είναι πολύ σπάνιο να προκαλέσουν κάποια αλλεργία.

Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι τα λευκά παπλώματα, τα οποία μπορεί να διαθέτουν γέμιση από φυσικό υλικό (πούπουλο και φτερό, μαλλί, μετάξι) ή συνθετικό υλικό (Polyester, Microfiber, και Hollowfiber ή Nanofiber, η δομή των οποίων τα κάνει πολύ αφράτα, εύκαμπτα και ελαφριά ενώ ενδείκνυνται και για άτομα με αλλεργίες).

Βρείτε στο Spitishop τις ωραιότερες προτάσεις σε λευκά πουπουλένια παπλώματα, σε παπλώματα υπέρδιπλα/διπλά αλλά και μονά, που θα σας ζεστάνουν ακόμα και τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα. Θα δείτε πως η περιεκτικότητά τους διαφέρει σε αναλογία πούπουλου/φτερού, γεγονός που καθορίζει και την θερμική τους απόδοση. Διαβάστε προσεκτικά τις περιγραφές, ώστε να βρείτε εκείνο που θα ταιριάξει καλύτερα στις ανάγκες σας αλλά και στα χρήματα που επιθυμείτε να διαθέσετε.
Αν επιλέξετε λευκό πάπλωμα, θα χρειαστείτε και μερικές παπλωματοθήκες που θα το προστατεύσουν και θα δώσουν στυλ στην κρεβατοκάμαρά σας. Δείτε μοναδικές προτάσεις σε πολύ όμορφα σχέδια, ποικιλία χρωμάτων και υλικών καθώς και σε πολλά μεγέθη, όπως παπλωματοθήκες υπέρδιπλες και king size, μονές, ημίδιπλες και διπλές για να βρείτε αυτή που θα ταιριάξει καλύτερα στο χώρο σας. Για ένα πολύ κρύο σπίτι, μην παραλείψετε να δείτε και τις φανελένιες παπλωματοθήκες που θα ενισχύσουν τη ζεστασιά του κρεβατιού σας.

Πολύ διαδεδομένη επιλογή είναι βεβαίως και τα συμβατικά παπλώματα που συνήθως διαθέτουν πολυεστερική ψημένη βάτα, υποαλλεργική εσωτερικά, ενώ το εξωτερικό τους ύφασμα μπορεί να προέρχεται από βαμβάκι, βαμβακοσατέν, βαμβάκι-περκάλι, microfiber ή polyester.

Τα συμβατικά παπλώματα κυκλοφορούν και αυτά με τη σειρά τους σε πολύ όμορφα σχέδια, με υπέροχα ζεστά χρώματα, μεγάλο εύρος τιμών και διαφορετικές ποιότητες ώστε να βρείτε αυτό που θα ταιριάξει καλύτερα στις ανάγκες σας. Δείτε εδώ μια μεγάλη γκάμα επιλογών που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!

Ιδιαίτερη αναφορά βέβαια, πρέπει να κάνουμε στα κουβερτοπαπλώματα, που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει Νο1 επιλογή λόγω της χουχουλιάρικης αίσθησης που εξασφαλίζει το άγγιγμά τους. Απαλά και αφράτα αποτελούν ένα ζεστό σκέπασμα για το κρεβάτι σας ή μια απαλή αγκαλιά στον καναπέ σας, τις κρύες νύχτες του χειμώνα! Δείτε εδώ τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς και βρείτε το δικό σας αγαπημένο.
Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε βέβαια τα μικρά παιδιά που και για αυτά θα βρείτε στο Spitishop μια μεγάλη ποικιλία από παιδικά παπλώματα που θα τα αγκαλιάσουν γλυκά και θα τα κρατήσουν ζεστά ακόμα και τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα. Μια πολύ καλή επιλογή για παιδικό πάπλωμα είναι το μάλλινο πάπλωμα καθώς το μαλλί είναι ζεστό υλικό, κρατάει σταθερή τη θερμοκρασία του σώματος, διώχνει μακριά την υγρασία και αναπνέει. Η υποαλλεργική σύνθεσή του το καθιστά ιδανική επιλογή για παιδικό πάπλωμα.
Στον παρακάτω πίνακα θα δείτε τις προτάσεις μας σε tog ή gsm (μονάδες μέτρησης της θερμικής απόδοσης των σκεπασμάτων) ώστε ανάλογα με τη θερμοκρασία του τόπου διαμονής αλλά και του σπιτιού σας να επιλέξετε πάπλωμα με την καλύτερη θερμική απόδοση:
Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε στην επιλογή σας και να έχετε έναν ζεστό και χουχουλιάρικο χειμώνα αγκαλιά με το πάπλωμά σας!
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.