Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Eurostat: Πόσοι Έλληνες δυσκολεύονται να νοικιάσουν σπίτι – Τι δείχνουν τα στοιχεία



Ένας στους τέσσερις Έλληνες πολίτες αδυνατεί να νοικιάσει σπίτι στη χώρα μας,  σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της  έρευνας της Eurostat. Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν στις απαντήσεις των πολιτών που δεν μπορούσαν να νοικιάσουν κατοικία επειδή στηρίζονται στα δικά τους εισοδήματα και όχι στον δανεισμό (π.χ. από φίλους συγγενείς).
Όπως έδειξαν τα τελευταία στοιχεία της Eurostat το 26,1% το Ελλήνων πολιτών αντιμετωπίζει δυσκολία για να ενοικιάσει κατοικία. Το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο  στη χώρα μας από αυτό της ΕΕ (13%). Ενώ το 44,6% των Ελλήνων που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού βρέθηκε απέναντι σε αυτό το πρόβλημα.

Τα άλλα στοιχεία της έρευνας
Επίσης, από την έρευνα προέκυψε πως οι Έλληνες που δυσκολεύονται περισσότερο στην ενοικίαση σπιτιού είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών, ενώ στην Ε.Ε ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Αναλυτικά, για τους Έλληνες ηλικίας 55-64 ετών το ποσοστό που δυσκολεύεται φτάνει το 31% (ενώ στην ΕΕ είναι 12,8%) και για τους πολίτες ηλικίας 65 και άνω είναι 38,9% (ενώ στην ΕΕ είναι 6,7%) έναντι 26,4% για τις ηλικίες 16-29 ετών ( 14,8% στην ΕΕ) και 22,7% για τις ηλικίες 30-54 ετών (14,7% στην ΕΕ).
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Αυτά τα άρθρα να χώνετε, αυτά που μιλάνε όχι για τον κίνδυνο της φτώχειας, αλλά για την ίδια την φτώχεια που μας κατακλύζει. Για την αφραγκία, αστεγία, ανεργία και απελπισία που καταδυναστεύει το 75% του κοσμάκη. Υπάρχει και ένα 25% βέβαια που ζεί από το μαύρο χρήμα που διακινείται και άεργο περιδιαβαίνει τον πεζόδρομο.
    Για αυτούς που θα προλάβουν να πούν ότι οι καφετέριες είναι γεμάτες και τα χωράφια άδεια από εργάτες, ας βάλουν έναν καθρέπτη μπροστά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.