Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: H πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Το Σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα»




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΠΕΛΛΑΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 10 ΕΩΣ 13 ΟΚΤ 2024

Όλοι μαζί για τον ίδιο σκοπό!!!
Χθές πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Το Σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα». Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει μια συγκλονιστική θεατρική βραδιά ενώ παράλληλα η θεατρική ομάδα υποστηρίζει μια σημαντική κοινωνική δράση για τον Σύλλογο Νεφροπαθών Ν. Πέλλας «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ».

Αξίζει πραγματικά όλοι να δείτε αυτήν την παράσταση η οποία θα παίζεται κάθε μέρα έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης στις 9 μμ στην αίθουσα της Νομαρχίας
Όλα τα έσοδα από την παράσταση θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στους σκοπούς του Συλλόγου, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη μπορεί να αποτελέσει όχι μόνο πηγή ψυχαγωγίας, αλλά και ισχυρό εργαλείο κοινωνικής αλλαγής.
Η θεατρική ομάδα και οι διοργανωτές σκοπεύουν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους στο μέλλον, ενισχύοντας πολλές παρόμοιες πρωτοβουλίες με την ελπίδα να προσφέρουν βοήθεια όπου αυτό είναι απαραίτητο.

 

Παίζουν Δέσποινα Λιάκα, Μαρία Σέξτου, Λίζα Ξενίδου Μαριάνα Χατζή, Δέσποινα Οτουντζίδου, Βάσω Καστώρη, Ελένη Δερμεντζόγλου, Κρανά Φρόσω, Παπαδοπούλου Σοφία, Πίλτση Χριστιάνα, Προκοπίου Ντίνα, Τζουλάκη Χριστίνα, Σοφία Ταρασίδου και Μελίνα Ταπαζίδου.
Σκηνοθεσία Επιμέλεια Παραγωγής
Δέσποινα Οτουντζίδου.
Παραστάσεις από 10 Οκτ έως και 13 Οκτωβρίου στην αίθουσα της Νομαρχίας στις 9.00 μμ
Τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο Νεφροπαθών Ν.Πέλλας "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ"

Σημείωμα σκηνοθέτιδας Δέσποινας Οτουντζίδου

Ανέλαβα το παράτολμο εγχείρημα να αποδώσω ένα εμβληματικό έργο, θεωρώντας πως έφτασα πια σε μια ωριμότητα, μετά από 18 χρόνια Θεατρικής διαδρομής. Πήρα την απόφαση να προχωρήσω στο μεγάλο βήμα ν' αναλάβω και να φέρω εις πέρας μια τέτοια παραγωγή συνειδητοποιώντας παράλληλα και το ρίσκο που ενέχει η επιλογή μου. Ακολουθώ το ένστικτό μου προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και σκοπό, ακολουθώντας τη διαδικασία με συνέπεια στον εαυτό μου αλλά ταυτόχρονα πιστή σ’ αυτό που αρχικά με κινητοποίησε εξ αρχής να εμπλακώ στη διαδικασία.Το άγνωστο, το δημιουργικό.Το ένστικτο μου δε με πρόδωσε ως τώρα.


Έχω την τάση να συνεργάζομαι με ανθρώπους που νιώθω κάποιου είδους σύνδεση μαζί τους, σαν μέλη μιας καλλιτεχνικής “οικογένειας” που αλληλοσυμπληρώνονται και λειτουργεί με κοινούς κώδικες επικοινωνίας και αντίληψης. Ατέλειωτες ώρες συνύπαρξης, σκληρής δουλειάς, αναζητήσεων και συζητήσεων, δημιουργούν ένα δέσιμο που για μένα είναι αναγκαίο συστατικό γόνιμης συνδημιουργίας. Όλες οι συνεργασίες, μου προσέφεραν εμπειρία κι εφόδια, με την καθεμία να είναι ξεχωριστή για τον δικό της λόγο. Η χαρά της δημιουργίας και τα συναισθήματα με όλους όσοι μοιράστηκα το κάθε ένα από αυτά τα θεατρικά ταξίδια αποτελούν μνήμες ζωής.
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ ήταν μια πρόκληση που απαιτεί πολύ μεγάλη πειθαρχία τόσο από μένα όσο και απ' όλους όσοι μετέχουν στο καλλιτεχνικό εγχείρημα. Επόμενη πρόκληση μετά την επιλογή του έργου, έχει να κάνει με την απόφαση μου να μην κάνω καμία “έκπτωση” στην ποιότητα της απόδοσης του έργου, συνειδητοποιημένη πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη δομή και παρουσίασή του, μιας και σε τέτοιου βεληνεκούς κλασικά, δραματικά αριστουργήματα, η κάθε λέξη, κραυγή, παύση, αντικείμενα επί σκηνής, κοστούμια, ήχοι, χρίζουν ιδιαίτερης σημασίας και δεν μπορούν να παραλείπονται. Το μεγαλείο των διαλόγων και η ποιητική - μουσική αίσθηση απ' το οποίο είναι διαποτισμένο το έργο, δεν επιτρέπει τίποτε λιγότερο. Ελπίζω να τα κατάφερα σεβόμενη τον συγγραφέα και το Θεατρόφιλο κοινό.
Ήταν ευτυχής συγκυρία η συνεργασία μου με όλους τους συντελεστές της παραγωγής καθώς τα μέλη της Θεατρικής ομάδας που έχω την χαρά και την τιμή να ηγούμαι, πέρα από την ανάγκη για έκφραση και δημιουργία, πορεύονται στο πνεύμα της ευγενούς άμιλας και της εθελοντικής συνείδησης, διότι ο εθελοντισμός δίνει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, στηρίζεται στην ιδέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, τις καλές προθέσεις, το σεβασμό στον συνάνθρωπο. Για όλους αυτούς τους λόγους, σύσσωμη η Θεατρική ομάδα αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση μου να στηρίξουμε οικονομικά τον Σύλλογο Νεφροπαθών Ν. Πέλλας "Άγιοι Ανάργυροι" προσφέροντας όλα τα έσοδα των παραστάσεων.
Καταθέτουμε με πολύ ψυχή, αγάπη και μεράκι αυτή μας την προσπάθεια και σας ζητάμε να γίνετε συνοδοιπόροι μας στο μαγικό κόσμο του Θεάτρου! Δηλώνοντας δυναμικό παρόν σ΄αυτό το Θεατρικό ταξίδι, δηλώνετε έμπρακτα την στήριξη σας στην ομάδα και τον στόχο της, γίνεστε όχι μόνο συνοδοιπόροι μας αλλά και σύμμαχοι αυτής μας της απόφασης.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς εκ των προτέρων καθώς είμαστε σίγουροι πως θα στηρίξετε αυτή μας την προσπάθεια. Ραντεβού λοιπόν στην αίθουσα της Π.Ε. Πέλλας, στις 9 το βράδυ, από την Πέμπτη 10 ως και την Κυριακή 13 Οκτώβρη.

Με εκτίμηση
Δέσποινα Μ. Οτουντζίδου
Εμψυχώτρια Θεατρικής ομάδας



















 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.