Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ι. Ανδρόνογλου: Ομιλία στο πανεπιστήμιο Mozarteum/Salzburg της Αυστρίας για το ''Άξιον Εστί'' των Ελύτη- Θεοδωράκη


Στο Πανεπιστήμιο 
Mozarteum/Salzburg της Αυστρίας θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 18.10.2024, ο Ιωάννης Ανδρόνογλου, Δρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και σολίστ κιθάρας, όπου θα μιλήσει για το έργο Άξιον Εστί των Ελύτη/Θεοδωράκη ως διαχρονική δήλωση Δημοκρατίας. 
Η ομιλία του εντάσσεται στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Δημοκρατία - Υλοποίηση στη μουσική και μέσω της μουσικής», που διοργανώνεται από την Αυστριακή Μουσικολογική Εταιρεία και το Εργαστήριο "Μουσική και Δημοκρατία" του Πανεπιστημίου Mozarteum/Salzburg της Αυστρίας και θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 (10:30 ώρα Ελλάδος).
Όπως, χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εισαγωγικό κείμενο του Συνεδρίου, «Η “δημοκρατία” συνδέεται με πολυάριθμες αξίες, όπως η ελευθερία, η δικαιοσύνη και ο ανθρωπισμός, οι οποίες πρέπει να επαναδιαπραγματεύονται συνεχώς. Αντιλαμβάνεται ως μορφή διακυβέρνησης, κοινωνίας και ζωής και διαφοροποιείται ανάλογα με τον χρόνο, τον πολιτισμό και το κράτος. Η δημοκρατία μπορεί να διεκδικηθεί ή να εδραιωθεί συμβολικά μέσω μουσικών παραστάσεων, διότι η μουσική αποτελεί μια πιθανή πρακτική για τη διαμόρφωση, τη συνοδεία ή τον σχολιασμό της διαδικασίας διαπραγμάτευσης αυτού που νοείται ως “δημοκρατία”» (https://www.moz.ac.at/de/veranstaltungen/2024/10/17-
jahrestagung-oesterreichische-gesellschaft-fuer-musikwissenschaft)

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδοθούν μέσω Zoom:
https://moz-ac-at.zoom.us/j/65904177869?pwd=UwgobYPB9cpFGDjqF32g1iG2SfCqPx.1
Meeting ID: 659 0417 7869
Passcode: 251013

Ο Ιωάννης Ανδρόνογλου είναι καθηγητής κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών.
Διδάσκει στη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής
Μακεδονίας και διατελεί Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου
Γιαννιτσών.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.