Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποδόσφαιρο: To Ντέρμπι του Lancashire



Τα ποδοσφαιρικά ντέρμπι συχνά χαρακτηρίζονται από έντονα συναισθήματα, φωνές και σωματικές αψιμαχίες, αλλά το πρόσφατο ντέρμπι του Lancashire μεταξύ της Preston North End και της Blackburn Rovers η φάση πήγε σε άλλο επίπεδο. Η αναμέτρηση, η οποία έληξε ισόπαλη 0-0, προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των σοκαριστικών καταγγελιών για δαγκωνιές! Ο Milutin Osmajic της Preston κατηγορείται ότι δάγκωσε τον Owen Beck της Blackburn, μια σοβαρή κατηγορία που τράβηξε την προσοχή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FA) και έχει οδηγήσει σε περαιτέρω έρευνα. Το περιστατικό αυτό, σε συνδυασμό με δύο κόκκινες κάρτες και μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, έχει αφήσει άφωνο το κοινό στο αγγλικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Το καυτό ντέρμπι του Lancashire: Πρέστον Νορθ Εντ vs. Μπλάκμπερν Ρόβερς
Η Πρέστον Νορθ Εντ και η Μπλάκμπερν Ρόβερς μοιράζονται μια ιστορική αντιπαλότητα που μας έρχεται από τον προηγούμενο αιώνα. Οι αγώνες μεταξύ αυτών των δύο ομάδων είναι γεμάτοι ένταση, πάθος και σκληρές φάσεις.

Το πιο πρόσφατο ντέρμπι στις 23 Σεπτεμβρίου 2023 έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, αλλά κάθε άλλο παρά αδιάφορο ήταν. Η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από πολλά φάουλ, χτυπήματα και δύο κόκκινες κάρτες, μία για κάθε πλευρά. Δεν έλειψε φυσικά το πάθος καθώς και οι δύο ομάδες πάλεψαν για τη νίκη και το γκολ. Ωστόσο, το αποτέλεσμα του αγώνα επισκιάστηκε από ένα περιστατικό εκτός φάσης που θα απασχολήσει τα πρωτοσέλιδα για τις επόμενες ημέρες.

Ισχυρισμοί για δάγκωμα: Μια σοβαρή κατηγορία
Μετά τον αγώνα, ο Owen Beck της Blackburn Rovers κατηγόρησε τον Milutin Osmajic της Preston ότι τον δάγκωσε κατά τη διάρκεια ενός διαπληκτισμού στο δεύτερο ημίχρονο. Το δάγκωμα θεωρείται σοβαρό αδίκημα στο ποδόσφαιρο και είναι κάτι σπάνιο, αλλά όταν συμβαίνει, προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις. Ο ισχυρισμός αυτός τράβηξε αμέσως την προσοχή της FA, η οποία ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστώσει την εγκυρότητα της κατηγορίας αυτής. 

Όταν μιλάμε για δάγκωμα το μυαλό μας πάει κυρίως στον Ουρουγουανό επιθετικό Luis Suárez, ο οποίος ως γνωστόν αποκλείστηκε μετά από πολλαπλά περιστατικά δαγκώματος. Εάν κριθεί ένοχος, ο Osmajic αντιμετωπίζει σοβαρό αποκλεισμό από το αγγλικό ποδόσφαιρο, κάτι που θα τροφοδοτήσει περαιτέρω την ένταση μεταξύ των δύο συλλόγων. Να σημειωθεί εδώ πως στη NetBet μπορείτε να βρείτε αγορές και στοιχήματα και για τη δεύτερη κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου. 

Έρευνα της FA: Η διαδικασία και οι επιπτώσεις
Η FA έλαβε σοβαρά υπόψη της την κατηγορία και ξεκίνησε έρευνα για την αξιολόγηση των διαθέσιμων στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του υλικού από το βίντεο και των μαρτυριών παικτών και διαιτητών. Τόσο ο Osmajic όσο και ο Beck αναμένεται να κληθούν σε απολογία στο πλαίσιο της έρευνας, ενώ η FA μπορεί επίσης να καλέσει και ιατροδικαστές, για να εξετάσουν τα σημάδια του δαγκώματος.

Εάν ο Osmajic κριθεί ένοχος, μπορεί και να αποβληθεί οριστικά. Υπάρχει και ιστορικό με τις αποβολές του Suárez στο παρελθόν, οι οποίες ήταν από μήνες έως χρόνια ανάλογα με τη σοβαρότητα του παραπτώματος. Η απόφαση της FA θα δημιουργήσει επίσης ένα δεδικασμένο για το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει αυτή η βίαιη ενέργεια, ειδικά σε μια εποχή όπου η ασφάλεια των παικτών πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος.

Ένας αγώνας που θα μείνει στη μνήμη μας για τους λάθος λόγους
Το ντέρμπι του Lancashire έχει γίνει πλέον διαβόητο για λόγους εκτός του ποδοσφαίρου. Ενώ οι κόκκινες κάρτες και τα έντονα μαρκαρίσματα θα κυριαρχούσαν κανονικά στις συζητήσεις μετά τον αγώνα, αυτή η σοβαρή κατηγορία έχει αλλάξει όλο το αφήγημα. Αυτό το περιστατικό έχει προκαλέσει ζωηρές ανησυχίες σε όλο το φίλαθλο κοινό στην Αγγλία, με οπαδούς, ειδικούς και στελέχη να συζητούν για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Τόσο για την Πρέστον όσο και για την Μπλάκμπερν, αυτό το ντέρμπι θα μείνει στην ιστορία όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για τη διαμάχη που ακολούθησε. 

Συμπέρασμα
Το ντέρμπι του Lancashire μεταξύ της Preston North End και της Blackburn Rovers έφερε το αγγλικό ποδόσφαιρο στο προσκήνιο ξανά για τους λάθος λόγους. Η έρευνα της FA και το αποτέλεσμά της θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για τον εμπλεκόμενο παίκτη και το άθλημα στο σύνολό του. Ενώ το ποδόσφαιρο συχνά μνημονεύεται για το πάθος και την έντασή του, περιστατικά όπως αυτό μας υπενθυμίζουν την ανάγκη για ευγενή άμιλλα και σεβασμό στον αντίπαλο.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.