Σύμφωνα με την έκθεση της Eurostat, ο μέσος μισθός των Δημοσίων Υπαλλήλων στην Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία των τελευταίων χρόνων και επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι τα μνημονιακά μέτρα, οι εφαρμοστικοί νόμοι έγιναν και για την επόμενη μέρα, προκειμένου να εξασφαλίσουν χαμηλούς μισθούς και μεροκάματα σε όλους τους τομείς.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ, «Η στατιστική αποτύπωση, απλά επιβεβαιώνει την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο που δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμη και τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους.
Το επιβεβαιώνει η αγωνία των πρωτοδιόριστων εκπαιδευτικών κ.α. που κοιμούνται σε σκηνές και αυτοκίνητα γιατί οι πενιχροί μισθοί τους δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε το ενοίκιο, αλλά και οι συνεχώς αυξανόμενες αρνήσεις διορισμών ή οι παραιτήσεις ήδη υπηρετούντων που δεν μπορούν να ζήσουν με τον μισθό τους.
Τα στοιχεία της Eurostat καταδεικνύουν ταυτόχρονα τα ψεύδη της κυβέρνησης με τις «διαρροές» του υπουργείου Οικονομικών που πρόθυμα και άκριτα αναπαράγονται από ορισμένα ΜΜΕ για τις υποτιθέμενες αυξήσεις και τα δισεκατομμύρια που δήθεν κοστίζουν.
Οι ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών στο Δημόσιο είναι πλέον αδήριτη ανάγκη. Η κυβέρνηση οφείλει, αντί να επιχειρεί με τερατολογίες, να κινητοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, να νομοθετήσει άμεσα την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτό το σύνδεσμο, για να διαβάσετε την σχετική έρευνα της Eurostat: https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/prc_rem_avg/default/bar?lang=en
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»
Όσο δουλεύουν τόσο πληρώνονται. Αν δεν τους αρέσει να παραιτηθούν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚλασικη νοοτροπία Έλληνα χαιρεκακου ο ο οποίος τα βάζει όλα σε ένα τσουβάλι. Και φυσικά αν ήταν ο ίδιος δημόσιος υπάλληλος μπορεί να ήταν χειρότερος από όλους. Λες και όλοι οι άλλοι σ όλα τα επαγγέλματα είναι εργατικότατοι μα όλοι.
ΔιαγραφήΚαι μην πει κανείς ότι είμαι δημόσιος υπάλληλος για αυτό τα λέω όχι δεν είμαι αλλά δεν μου αρέσει να τα βάζω όλα σε ένα τσουβάλι.
Α και μην το ξεχάσω άλλαξε και κανένα φανελάκι γιατί σε βλέπω πολύ εργατικό.
Σκούπισε τον ιδρώτα σου εσύ δουλευταρά!
ΔιαγραφήΚαι όμως φίλτατοι ΔΥ αν ο μισθός είναι μικρός μπορείτε να παραιτηθείτε ώστε να μείνουν μόνο οι απαραίτητοι στο δημόσιο και οι οποίοι θα δουλεύουν πραγματικά και θα πληρώνονται καλά. Δεν μπορούν οι Έλληνες να πληρώνουν στρατιές σργοσχολων.
ΑπάντησηΔιαγραφή