Παγετός έπληξε σήμερα κατά την διάρκεια της νύχτας καλλιέργειες της Π.Ε. Πέλλας σε ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα αλλά και σε άλλες καλλιέργειες.
Οι ζημιές που προκλήθηκαν στα πυρηνόκαρπα λόγω του παγετού στον κάμπο των Γιαννιτσών, αλλά και σε άλλες περιοχές, είναι πολύ σοβαρές.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, σημειώνει σχετικά:
"Επικοινώνησα με την Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ κ Μαρία Παππά για τον παγετό που έπληξε στην Πέλλα τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και άλλες καλλιέργειες, ζητώντας μετά τους επιτόπιους ελέγχους από τους επόπτες του ΕΛΓΑ, να ανακοινωθούν οι αναγγελίες ζημιών από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, ώστε οι πληγέντες αγρότες να υποβάλουν δηλώσεις ζημιάς."
Επίσης, χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της Κοινότητας Δροσερού του Δήμου Πέλλας Γιώργου Δέλλιου: "Σήμερα το πρωί σημειώθηκε ολικός παγετός στο αγρόκτημα της κοινότητας Δροσερού και της ευρύτερης περιοχής. Οι θερμοκρασίες ήταν αρνητικές τις πρωινές ώρες, ενημέρωσα τον επόπτη του ΕΛΓΑ και θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες."
Ζημιές όμως έχουν καταγραφεί επίσης σε Γυψοχώρι, Αραβησσό, Μάνδαλο, Αμπελειές, Λάκκα και Άγιο Γεώργιο. Όμως σύμφωνα με τα καιρικά δελτία και στη σημερινή νύχτα προβλέπεται να έχει παγωνιά.
Εδώ η περσινή ζημιά από τα παραμορφωμένα ροδάκινα με υφυπουργό από την Πέλλα και ο κόσμος είναι απλήρωτος….και εμπαίζεται επι μηνες….κι εσείς περιμένετε τωρα παγετους…. η Πέλλα δυστυχώς δεν υπάρχει στο χάρτη….δεν τους υπολογίζει κανείς στην κυβέρνηση….
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα πάνε να πνιγούνε όλοι τους δεν ντρέπονται λίγο; Άι σιχτιρ
ΔιαγραφήΜε τον υφυπουργό κάτοικο Αθηνών είμαστε μια χαρά….οτι έκανε με την περσινή ακαρπία στα βερυκοκα ότι εγινε με τις βροχοπτώσεις στα ανδρός τον Αύγουστο όπου καταστράφηκε κόσμος ότι έκανε με τα παραμορφωμένα που όλο πληρώνονται αλλά ποτέ δεν πληρώνονται…. το ίδιο θα γίνει και τώρα….που και να μην είχαμε υφυπουργό τι χειρότερο θα γινόταν ;;;;;;;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε άντε κοιμήθητε που σας πηραξε ο υφυπουργός από Πέλλα θα αποζημιονοσασταν παραμορφωμένα ανδεν ήταν αυτός κρητικαρους που θέλετε
ΔιαγραφήΕίναι η μοναδική φορά που πληρώνουν ζημιές χωρίς έλεγχο στα παραμορφωμενα ροδάκινα και έχουν και παράπονα οι πιο πολλές δηλώσεις Είναι ψεύτικες έλεγχο εχθές κύριε σταμενιτη
ΔιαγραφήΕάν είχε ευθιξία ο υφυπουργός θα αποχωρούσε από το (Αξίωμα) αλλά που,................................τα κονέ της Αθήνας γλυκά!!!!!!!!!!!!τρ@γικε
ΑπάντησηΔιαγραφήΒουλευτης Πέλλας, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταμενίτης Διονύσιος. Ότι πιο αδιάφορος και λίγος για τον τόπο που τον στήριξε. Τα λόγια είναι περιττά μπροστά στην ανυπαρξία του. Κρίμα για τον λαό της Πέλλας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάθατε στην κλάψα. Εδώ είναι η καρατζοβα. Το 2021,ενώ λέγατε ότι έχουμε ολική καταστροφή και ενώ αποζημιωθηκατε βαρβατα οι πλατφόρμες σας γεμάτες η μία πίσω από την άλλη πουλουσατε τα ροδάκινα σας, τα αρπαξατε γερά. Το καλοκαίρι πουλήσετε τα ροδάκινα και ζητάτε αποζημίωση για βροχοπτώσεις. Τα παραμορφωμένα ενώ δεν είχατε ζημιά τα δηλώσατε χωρίς έλεγχο και ζητάτε εδώ και τώρα αποζημίωση. Το σκάνδαλο της χρονιάς. Αλλοίμονο σ'αυτούς που πάθανε πραγματικά ζημιά θα πάρουν ψυχούλα. Πολύ κλάψα και ψευτιες ρε αδελφέ. Φτάνει πια. Και μεις οι κτηνοτρόφοι έχουμε ζημιές με τον καταραικο πυρετό, αλλά αφήνετε φαταουλες να περισσέψει κανένα ευρώ και για μάς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΡε αδελφέ ληγμένα παίρνεις. Κόψε τις μ@λ@κιες.
Διαγραφή